| | | | |

Божидар Божанов, ДБ се разлюти, скочи на НФСБ: Клеветнически кампании на задкулисието

Бивш коалиционен партньор на ГЕРБ подал сигнал до прокуратурата, в който преписал “статия” от сайт за фалшиви новини, според която съм направил нещо нередно във връзка с машинното гласуване, в ролята си на министър.

Така Божидар Божанов коментира сигнала, изпратен срещу него до главния прокурор Иван Гешев от новия лидер на НФСБ Борис Ячев с обвинения, че е нагласил свои айти специалисти да се грижат за машините за изборите на 2 октомври.

“Нередното, според сигнала е, че министерството е изпратило на ЦИК проект на правила за съвместните ни дейности по Изборния кодекс и че съм настоявал за някакви външни експерти.

Има стенограми от двете срещи, които имахме, по покана на ЦИК и от тях ясно се вижда че за никакви експерти не съм настоявал.

Всъщност е точно обратното – в мое писмо до министъра на финансите, предлагам по-висок бюджет на ЦИК, за да може да развие свой капацитет”, обяснява в отговор на Ячев бившият министър.

И добавя – че действително ведомството и ЦИК са работили съвместно по проекта за правилата за изходния код на машините на представители на участниците в изборите.

“Тази съвместна работа беше обсъдена на една от срещите с ЦИК и е напълно банална бюрократична практика – някой да прати първа версия на документ”, уточнява той.

Божанов е категоричен:

“Клеветническите кампании като тази, организирани от задкулисието и осъществени от негови сателити и подизпълнители, тепърва започват.

Друго не сме очаквали и именно затова сме се заели със стабилизирането на институциите и изчистването им от корупцията на същото това задкулисие”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts