| | | | |

Войната ескалира: Руди Гела се изгаври жестоко със Слави Трифонов

Още в понеделник президентът Румен Радев да издаде указ България да стане теократична монархия по модела на Саудитска арабия и Слави Трифонов да бъде провъзгласен за султан.

Шеговитото предложение отправи бившият ортак на Дългия и негов министър в предишното управление Радостин Василев в отговор на намерението на учиндолеца да свика референдум за президентска държава

снимка Архив

Скъпи приятели,

Умишлено изчаках поне 24 часа от поредния акт на лудост от повредилия радара на моралната магистрала, минавайки с 300 километра в час по нея за една година – Слави Трифонов.

Изчаках, за да чуя и очакваната последваща реакция (корекция, мнение или просто дрън дрън) на Ива Митева с полупрезидентската република и възрожденския пост на Станислав Балабанов: “Сами срещу всички”

Чух и мнението на Антон Кутев, че този акт на Трифонов е предизборна провокация и не е съгласуван с президента.

Краткият извод е, че за част от хората в ИТН шоуто продължава, но за българския народ, то отдавна приключи. На никой вече не му е забавно.

Народът изтърпя идеята за македонец в космоса, повече от година свикваше с дрескода на част от близките на Слави сценаристи в НС, почти прие за нормални стоте думи в речника на Тошко и буквално преглътна мълчанието на Христинка от село,

но идеята за референдум за смяна на държавното управление, спусната с кожено яке през август, вече идва прекалено.

Коя идея от предишния референдум изпълни ИТН, за да се доверим на идея за нов? 120 депутати. Субсидия от 1 лев. Мажоритарна избирателна система. Изчегърта ли ГЕРБ или стана техен партньор ИТН? Свали работещо правителство на ПП и после ги обявява за евентуален партньор.

Лудост, абсолютна лудост е това.

Слави Трифонов обяви, че иска да инициира референдум с един единствен въпрос: България да е президентска или парламентарна република?

Слави Трифонов демонстрира безхаберие и популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показва дяволско неуважение към българските граждани и конституция.

Трифонов категорично показа и неразбиране на елементарни законови принципи на управлението и демокрацията.

Според Закона за референдумите – национално допитване не може да съдържа въпроси, свързани с формата на държавното управление.

Именно на това основание през 2016 г. Конституционният съд реши, че три от въпросите за референдума, иницииран тогава от Слави Трифонов, противоречат на Конституцията.

Поредното негово режисирано словоизлияние от вчера, не е нищо повече от безплоден опит за реанимация на умрелия бизнес проект и отклоняване на вниманието от важните за България проблеми.

Затова сега ще направя едно революционно предложение в хумористичен стил и напълно в ракурса на ИТН.

Предлагам, незабавно още в понеделник, Румен Радев да сбъдне желанието на Слави и да издаде указ, с който България да бъде обявена за Абсолютна теократична монархия по образец на османската империя или евентуално на Саудитска Арабия.

Държавата да бъде ръководена от султан Слави Трифонов с негов верен падишах Бойко Борисов.

За главен ибрикчия да бъде назначен Тошко Йорданов – същински жрец в “храма” на султана.

Негови верни помощници да бъдат Балабанов и Христинка и всички заедно ще изпълняват аристократичното свещено действие на процедурата “ЧАЛАМБА” на своя единствен и незаменим султан Слави Трифонов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts