| | | |

„Градската десница“ ще носи завинаги позорното клеймо, че реабилитира БКП и я припозна за свой основен съюзник

България навлиза в поредната политическа шизофрения за последните две години.

„Градската десница“-ДБ, най-умните, най-красивите и най-прогресивните сили в държавата се събудиха от дълбок зимен сън и установиха, че президентът Румен Радев е руски агент, човек на Путин,

който ни тласка отново в обятията на Москва и ще ни върже отново с „Газпром“ със всички произтичащи от това последици за България. Че ни тласка в евразийска орбита.

И какво да направят в случая? Ами протести. Те, както се видя, могат само това. Затова им плащат, това е нивото. Протести срещу Румен Радев и неговото служебно правителство, което било проруско. Когато те вече не са на власт.

Тук нормалният човек започва да се обърква, но политическата шизофрения от типа „горе-долу Стамболов“ го залива, залива. От две години едни и същи „почтени братя“ го облъчват от всички национални медии, те са обсебили всичко. От сутрин до вечер. Всеки ден.

Те са единствените. Само тяхното дело е право, само тяхното мнение е единственото. Партията им е права, дори когато съгреши. Ако не си съгласен с тях, си враг. Дали „русофил“, дали „мафиот“, няма значение, според случая. И според опорките (нали помните живото излъчване на заседанието на ПГ на ДБ б.р).

снимка Фейсбук


Та нормалният човек се обърква, защото само преди няколко месеца „почтените братя“ обичаха президента Румен Радев, нямаха никакви забележки към него, Атанас Атанасов, шеф на ДБ 24.01.2022 година.

По-рано коленичиха пред президентството, а после под юмрука на същия този Радев организираха протести, нападаха полицаи с павета, палеха ги, рушаха сгради, търкаляха се по „Орлов мост“ и блокираха София половин година.

снимки фейсбук
снимки Архив

Млад, умен и красив е изкъртил жълти павета през 2020 година, за да напада с тях полицията.


С мотива: Да свалим Борисов, пък после ще видим! Е, Борисов не е на власт от година и половина. Видяхме. Резултатът от управлението на същите тези умни, красиви и прогресивни люде. Пълен крах на държавата, разруха, хаос и предстояща свирепа зима, с инфлация от преди 30 години. Преди година Радев беше знаме на революцията, затова и през ноември 2021 г. „градската десница“ го подкрепи на президентските избори.

Според „Галъп“ над 72% от симпатизантите на ДБ са гласували за него на изборите, пренебрегвайки и тъпчейки върху доскорошната си икона-Лозан Панов, захвърлен на бунището и потънал в забвение.

Любовта на ДБ към Радев. ИЗТОЧНИК: ГАЛЪП


Нещо повече. Великите борци срещу Путин, Русия и комунизма се прегърнаха с БКП-БСП, спомнете си къде заведе Корнелия Нинова своите съратници в Правец, направиха коалиция за чудо и приказ, даже се хвалеха колко добре работят със социалистите-комунисти срещу „статуквото“.

Нинова и съратници на паметника на Тодор Живков в Правец. Снимка: фейсбук/К. Мишев

Нинова и съратници на паметника на Тодор Живков в Правец. Снимка: фейсбук/К. Мишев
Сега ДБ се пенят срещу служебното правителство,защото си превишавало правомощията, уволнявало кадри, големи началници. А миналата година какво беше?

Точно обратното. ДБ се радваха как „техния Киро“ уволнява, как „чегърта ГЕРБ“ със снимки на специално, както се оказа, източени язовири и как назначава свои хора в ББР. Тогава можеше, сега не може.

Пиар акцията на Кирил Петков на „Пазар дере“ се оказа измама.


Човекът, спрял метрото по време на протестите, комунистът Еленко Божков, зам.-министър от времето на Виденов, бе такъв и при първото служебно правителство на Радев м.г. и сега. Тогава не протестирахте, сега протестирате?

Когато Киро и Асен договаряха руски газ с посредници, пак от „Газпром“, но на двойно по-висока цена и съответните комисионни, ДБ-то си мълчаха. Но сега скачат.

Значи ГЕРБ, партия на 13 години, е статукво, а БКП, управлявала като съветска колониална марионетка България в продължение на 45 години и оставила страната в тотална разруха и с три фалита, не е.

Нещо повече, две управления на БКП, на Луканов и на Жан Виденов, докараха България до просешка тояга в глад, мизерия, чудовищна инфлация, банкови фалити и студ. Но те не били статукво.


Заедно с БКП и т.нар. Промяна ДБ измислиха скопеното решение за оказване на военна помощ за Украйна, което се оказа само на книга. Преди дни военният министър Димитър Стоянов-Митко Есемеса обяви официално, че в България не се ремонтира никаква украинска военна техника, както щедро обещаваше Кирил Петков.

ДБ се перчеха, някакви линии вадеха, но клекнаха пред БСП, за да не пропадне коалицията. Пред тази БСП, която яростно защитаваше руските интереси, включително и договора с „Газпром“. И го прави и до днес. Това не е ли политическа шизофрения? Защо, умни и красиви, не протестирате на „Позитано“№20? А, забравих, ще правите коалиция на почтените след изборите с тях.

снимка Архив


И в една хубава сутрин Христо Иванов, Атанасов, Мирчев и сие се сетиха, че президентът Радев ни праща в орбитата на Москва. А за БСП нито дума.

Що така? Истината е съвсем различна. Вече сме в предизборна кампания. „Градската десница“ е наясно, че понесе жестоки негативи от своите симпатизанти заради коалицията с БКП и колениченето за Украйна и пред президента Радев.

И сега със задна дата се опитва да извади политически дивиденти с мижави протести срещу „Газпром“. Явно само тази ниша им е останала на „почтените братя“, след като „промяната“им изсмуква избирателите.

Те опитват втори път да излязат с този номер. Първият в началото на войната на Путин в Украйна. Тогава „умните“ и „красивите“ обсебиха украинската кауза като тяхна. Само те можеха да протестират пред МОЧА, само техните „експерти“, 90% от които агенти и доносници на Държавна сигурност, имаха право да обсъждат темата и дават мнения.

И само милиционерите на техния коалиционен партньор и любим вътрешен министър Бойко Рашков да им арестуват участниците в протестите пред съветския паметник. И Рашков да им пази по договор МОЧА. Затова нямаше протести.

снимка Архив


Те обсебиха всички групи в социалните мрежи, които подкрепяха Украйна в справедливата война срещу руския агресор, за да правят реклама на тяхното правителство.

Докато украинските бежанци изнемогваха, а за тях се грижеха БЧК, доброволци и НПО-та. Но не и българската държава. Докато Нинова продаваше оръжие за „Полша“, с комисионни.

А истината е, че „градската десница“ вечно ще носи позорното клеймо, че върна и легитимира БКП във властта. И сега се опитва да си измие ръцете от позора, организирайки протести, тоест предизборна кампания, безплатно отразявана от всички национални медии.

Когато коленичихте пред Радев и гласувахте за него, не ревахте. Сега защо ревете? Докога ще продължи тази политическа шизофрения, остава да видим. Дано не е и след изборите.

Автор: Стефан Ташев/ breaking

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts