| | | |

Петков: Няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо откъде ни се обаждат СНИМКИ и ВИДЕО

Бившият премиер Кирил Петков коментира с кого може да се коалират от “Продължаваме Промяната”.

“Ние научихме много тежък урок. Урокът е, че не трябва да имате троянски кон в коалицията, защото ако имате троянски кон в коалицията не можете да постигнете нещата, които искате.

Затова в момента всички трябва да се фокусираме, да се мобилизираме за да имаме над 121 депутата, независими от задкулисието.

снимка ПП

Това означава ние, “Демократична България”, БСП, но няма да направим безпринципни коалиции, няма да има Евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо дали от Щатите, откъдето искат да ни се обаждат. Този тип компромиси няма да бъдат направени”, категоричен бе Петков.

На журналистически въпрос дали от Щатите са му се обаждали, той уточни, че “никой не му се е обаждал от Щатите”.

Служебното правителство не трябва да изпуска търговете през септември за слотовете за газа, каза пред журналисти в Раднево бившият министър-председател.

“Видяхте, че за 2 седмици успяхме да договорим слотове за първите два танкера. Говорих с енергийния министър на Гърция. Той ми сподели, че това което е очаквал – интензивни разговори с българското правителство, не се е случило”, поясни той. Зимата трябва да бъде подсигурена, допълни Петков.

„Когато заедно с нашия екип отидохме до Брикел, много се учудих, като видях, че серният диоксид в този момент беше 30 пъти над нормата. Това, което показахме, и ще продължаваме да показваме и след 2 октомври – че никой не е над закона.

Нормите трябва да се спазват, здравето на хората е много важно. Видяхме, че на „Капитан Андреево” най-големият проблем са отровните плодове и зеленчуци, които са влизали нелегално”, коментира Петков на въпрос за това, че Раднево е сред градовете със завишени емисии от въглероден двуокис.

Кирил Петков, Асен Василев, водачът на листата на „Продължаваме промяната“ в Стара Загора – Радослав Рибарски, и отборът на Промяната се срещат с граждани и експерти в областта на въглищната енергетика в Раднево.

снимка Кадър

Във фокуса на общественото обсъждане ще е планът за справедлив преход в сектор енергетика, съобщиха по-рано от пресцентъра на партията.

“Екипът ни се увеличава, това, което ще видите е, че ще имаме повече експерти с повече бели коси, няма да сме само млади. Това са част от уроците, които научихме през последните седем месеца”, обясни Кирил Петков.

“Първо да се разберат Слави Трифонов и Ива Митева дали президентска или полупрезидентска, но не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на българските граждани и българската икономика.

Не мисля, че е на дневен ред въобще”, коментира Асен Василев идеята на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов за референдум за президентска република.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка ПП

Similar Posts