| | | |

ИТН хвърли Гроздан Караджов срещу Асен Василев

Гроздан Караджов – бившият регионален министър в кабинета „Петков”, оглави хасковската листа на ИТН.

Той влезе в правителството именно от квотата на партията на Слави Трифонов, без формално е неин член, и напусна заедно с останалите министри на шоумена, когато той се оттегли от бившата четворна коалиция.

В Хасково основен конкурент на Караджов е бившият му колега в правителството Асен Василев, който беше вицепремиер и министър на финансите. Василев е съпредседател на „Продължаваме промяната”, с която ИТН влезе в жесток конфликт, след като заради партията на Трифонов падна кабинета „Петков”.

Освен в Хасково, съратникът на Кирил Петков ще се състезава и в 23-и избирателен район в София. Самият Караджов досега е бил депутат веднъж – в 43-ото Народно събрание, където влезе от т.нар. гражданска квота на бившия Реформаторски блок, отдавна несъществуващ десен коалиционен формат.

От страна на ГЕРБ-СДС в Хасково ще се състезава Делян Добрев. Той е бивш енергиен министър и напоследък редовно влиза в задочни спорове с Асен Василев за това дали ГЕРБ или ПП носи отговорност за цените на горивата.

Деляна Иванова, която беше заместник на Гроздан Караджов в регионалното министерство, оглави листата на ИТН в Габрово. Тя участва и на последните избори м.г. през ноември като кандидат от партията в същия район.

Там ще влезе в битка със зам.-председателя на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев, който е екскмет на Габрово. Водещата фигура на ПП в района пък е бившият спортен министър Радостин Василев, който се отцепи от ИТН, заедно с група депутати на Трифонов.

ИТН връща в политиката и Ивайло Вълчев – един от сценаристите на шоуто на Трифонов. Той води две листи – в Бургас и Стара Загора. Вълчев беше депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Завръщането му сега, при това на две челни позиции, вероятно може да се обясни с това, че той е една от малкото сравнително известни сред обществеността фигури в обкръжението на Трифонов.

Съперници на Вълчев в Стара Загора ще бъдат Радослав Рибарски от ПП, който в миналия парламент оглавяваше комисията по енергетика, бившият образователен министър от ГЕРБ Красимир Вълчев.

Срещу тях БСП изправя ексминистъра по социалната политика в кабинета „Петков“ Георги Гьоков.

В Бургас с Вълчев ще се борят Константин Бачийски, лидер на „Средна европейска класа“ – коалиционният партньор на ПП, Жечо Станков от ГЕРБ и Петър Кънев от БСП.

Източник: в. „Сега“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts