| | | |

Сценарист на Слави Трифонов се завърна в политиката, води две листи на ИТН

Сценаристът Ивайло Вълчев се завърна в политиката като водач на две листи на “Има такъв народ” – в 1 МИР Бургас и 27 МИР Стара Загора, съобщава offnews.bg.

Вълчев беше депутат в парламентарната група на ИТН в 45-ото и 46-ото Народно събрание, но преди третата предизборна кампания за 2021 г. двамата с колегата му Филип Станев се оттеглиха от политиката.

снимка Архив

Тогава Вълчев пожела да бъде заличен от листите на ИТН за Сливен и Бургас, в които първоначално бе записан, и не влезе в 47-то Народно събрание.

Според регистрациите в Централната избирателна комисия Вълчев е преосмислил решението и се е съгласил да оглави две от листите на ИТН.

Междувременно друг колега сценарист на Вълчев – Иво Сиромахов, тържествено се зарече във Фейсбук, че както досега не е бил кандидат-депутат на ИТН, така няма да бъде и на изборите на 2 октомври, нито на потенциални следващи избори.

Засега освен в Бургас и Стара Загора, са оповестени водачите на ИТН в Габрово, Сливен, София-област, Пловдив-град и Хасково.

Листата на ИТН за София-област е оглавена от Андрей Михайлов, който беше председател на парламентарната правна комисия в 46-ото НС.

Първа в списъка с кандидат-депутати на ИТН за Сливен е Златомира Карагеоргиева-Мострова – тя беше зам.-председател на транспортната парламентарна комисия в 46-ото НС.

Водач на листата на ИТН в Габрово е Деляна Иванова, която беше заместник на регионалния министър в кабинета “Петков” Гроздан Караджов, за когото вчера стана ясно, че оглавява листите на ИТН за Хасково и Пловдив-град.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts