| | | | |

Червен бяс: Морален гаф е да забраниш на русофилите да почетат Шипченската епопея

Това, че Министерството на културата е забранило провеждането на събора на русофилите на връх Шипка, е не просто политическа тъпотия, но и тежък морален гаф.

от фейсбук профила на Александър Симов, БСП

снимка Архив

Русофилите искат да почетат 145 годишнината от Шипченската епопея, а Министерството на културата забранява… Пълен абсурд.

Този абсурд обаче удивително добре се вписва в политиката на безкрайно пренаписване на историята, на което всички сме жертви днес.

Но няма как да изтръгнем Русия от разказа за нашето освобождение. Няма как да се освободим от хората, които не искат да предадат тази историческа памет в името на конюнктурни интереси и дребни политически страсти. Няма как да изпаднем в колективна амнезия. Толкова е простичко и заради това действията на МК са отвратителни.

Никой не е оторизирал Минеков да се държи като министър на истината и с подписа си да разрешава или забранява кой какво да почита.

Днес забраняваме един събор, а утре какво? Ще изхвърлим “Опълченците на Шипка” от учебниците? Ще забраним Вазов? Ще разровим гробовете на убитите руски войници за нашата свобода? Спрете се, бе, хора!

Защо продължавате да се гаврите с чувствата на българския народ?, попита във Фейсбук Александър Симов от БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts