| | | |

Тръмп разполага с информация за сексуалния живот на Макрон?

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп години наред се е хвалил пред близки сътрудници, че e информиран за подробности относно сексуалния живот на френския президент Еманюел Макрон, получени от брифинги на “разузнаването”.

Това съобщи списание „Rolling Stone”, позовавайки се на “двама души, запознати с въпроса”.

Темата отново се върна в центъра на вниманието след обиска на ФБР в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго, по време на който властите иззеха поверителни документи, включително един, озаглавен “информация за: президента на Франция”.

Не е известно дали въпросният документ е съдържал подробности за личния живот на Макрон.

„Rolling Stone” не потвърди дали иззетата относно Макрон информация е била класифицирана или е получена от американското разузнаване. Но изданието заяви, че “самото разкритие за съществуването на документа е предизвикало трансатлантическа истерия”.

Френски и американски служители в момента се опитват да разберат с какво е разполагал Тръмп за Макрон и френското правителство и да преценят дали е имало значителен пробив в националната сигурност, съобщава „Rolling Stone”, позовавайки се на “двама други източници, запознати със ситуацията”.

Френското правителство запази мълчание по този въпрос.

“Няма да коментираме съдебни процедури в чужда държава – в случая в Съединените щати”, заяви служител на Елисейския дворец.

Тръмп има дълга история на внушения, че разполага с уличаваща информация за хората около себе си – от приятели до политически опоненти и държавни служители, дори когато това не е така.

Магнатът в областта на недвижимите имоти придоби политическа слава с невярното твърдение, че е виждал акта за раждане на Барак Обама.

След като встъпи в длъжност, Тръмп редовно обещаваше, но никога не предоставяше, компрометиращи доказателства за предполагаемите си врагове, като веднъж заяви, че ще се появят подробности, доказващи, че Обама е подслушвал Trump Tower в Ню Йорк.

Той също така редовно намекваше за “конфликти”, които бяха или преувеличени, или несъществуващи, по отношение на хора като бившия директор на ФБР Джеймс Коми или Робърт Мюлер, който ръководеше разследването на връзките между кампанията на Тръмп и Русия, пише „Politico”.

По-късно Тръмп дори беше подложен на импийчмънт заради обвинения, че е спрял военна помощ от Украйна като лост, за да накара украинския президент Володимир Зеленски да разследва сина на тогавашния кандидат-президент Джо Байдън.

Тръмп и Макрон имаха обтегнати отношения по време на мандата на американския президент.

Макар че първоначално двамата се държаха приятелски – Тръмп държеше ръката на Макрон, прегръщаше го и почистваше прашинки от рамото на френския си колега, в крайна сметка, наред с други теми, те се сблъскаха по отношение на политиката на НАТО и изолационизма на Тръмп.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts