| | | |

Активист на ГЕРБ: Четворната коалиция бе един политически Франкенщайн

Винаги сме разглеждали политиката като симбиоза между знание и мъдрост и малко дръзновение в настоящите времена на криза. Криза ни бе завещана от правителството на Кирил и Асен.

Това заяви Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

снимка Архив

„Нашата позиция е 100% диверсификация от „Газпром“, заради това и предложихме на предишното правителство да подкрепим това с наши депутати, за да не се стига до газовата криза. Вместо това бяха предпочетени посредниците, последваха и надценките за горивата“, припомни той.

„Предполагам, че служебният кабинет в момента полага усилия да се справи с това, което им завеща предишното правителство. Може би ситуацията нямаше да е такава, ако договорените танкери не бяха имагинерни.

Четворната коалиция бе един политически Франкенщайн.

От едната страна имахме БСП, които искат газ от „Газпром“, от друга – Демократична България (ДБ), които не искат. Няма как да подкрепим едни лицемерни хора, които до вчера са били в управлението.

Колегите от ДБ протестираха срещу себе си. Те бяха част от коалиция с БСП и имат вина за цените на газа. Няма логика, в това което се случва“, обясни Георгиев.

Георг Георгиев отговори дали се очаква финансов апокалипсис след изборите?

„Може да се случи в близко бъдеще. Как ви изглежда финансов министър да казва, че има пари в хазната, а в следващия момент да тегли всяка седмица милиарден дълг? Как и по какъв начин имаме осигурена доставка на газ?

Всички вече го усещаме по джоба си. БСП и Нинова трудно могат да говорят за икономика и бюджет, като знаем до къде са довеждали държавата“, изтъкна той.

По думите му благодарение на БСП сме имали неадекватна външна политика през последните месеци.

„Къде са евтините дърва, които Нинова обеща на хората? БСП да коментира бюджетна стабилност е много обидно за хората, които имат памет“, каза още той.

„Формулите на бъдещото управление ще бъдат определени от българите и техния вот на фона на връхлетелите ги мулти кризи.

Ние много ясно сме очертали 7 приоритета, от които няма да отстъпим. Единственото, на което разчитаме е, че хората виждат какво се случва и на тази база ще отсъдят“, каза Георг Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts