| | | |

Застреляха млад украински депутат и заклаха приятелката му

Украински депутат, работещ за руските власти, е бил убит в окупираната от Москва южна част на Украйна, съобщават руски следователи, предаде ДПА, цитира БТА.

Първоначални данни от разследването показват, че 33-годишният Олексий Ковальов е бил застрелян в дома си, обявиха руски следователи в “Телеграм”.

снимка Интернет

Приятелката на депутата също е била убита при нападението. Тя е била намушкана с нож и е починала в болницата, казаха пък украински източници. Няколко украински депутати съобщиха за смъртта на Ковальов, който оцеля след взрив през юни.


Бизнесменът Ковальов бе избран за член на Върховната Рада (украинския еднокамарен парламент) чрез пряк избор с мандат от Херсонска област като част от президентската партия “Слуга на народа”.

При завръщането си в Херсонска област през април той бе изгонен както от партията, така и от парламентарната група, заради подозрения в сътрудничество с Москва, а от прокуратурата започнаха разследване срещу него за държавна измяна.

В контролирания от Русия Херсон Ковальов заемаше поста на заместник-председател на окупационните власти, както и поста на министър на селското стопанство.

Русия пое контрола над почти цяла Херсонска област, намираща се в Южна Украйна, след началото на инвазията на 24 февруари.

През последните седмици е имало няколко атаки срещу украинци, работещи за руските власти, уточни ДПА.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts