| | | |

Румен Радев с кмета Фандъкова и четирима министри пристигна в Абу Даби

Президентът Румен Радев и ръководената от него делегация, в която са кметът на София Йорданка Фандъкова и четирима министри, пристигна в Абу Даби за двудневното си посещение в Обединените арабски емирства (АОЕ), което ще се състои на 1 и 2 септември, съобщава БТА.

Българският държавен глава бе приветстван от почетна рота гвардейци и посрещнат от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ, координиращ и двустранните отношения с Република България.

Двамата се срещнаха за разговор в една от залите на Президентския терминал на летището, в присъствието на членове на официалната делегация.

снимка БТА

Посещението на Румен Радев е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а в рамките на визитата двамата държавни глави се очаква да подпишат двустранни документи в различни сектори.

снимка БТА
снимка БТА

Ще се състои и бизнес форум с участието на компании от двете държави, развиващи се в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката и отбранителната индустрия.

снимка БТА

Ще бъде подписан също Меморандум за разбирателство за обмен на новини и сътрудничество между Българската телеграфна агенция (БТА) и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ.

Задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се очаква да бъдат акцентите по време на посещението.

снимка БТА

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство – заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев.

В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts