| | | |

Борисов избухна и срази медиите: Петков по халат и чехли ли ви посрещна, а кексче предложи ли ви

„Искам първо да си поздравя екипа. ГЕРБ вече представихме антикризисните си мерки, това вълнува хората. Основният ни спор е с партията на посредниците. Тя върна посредниците в газа, посредниците при тока и при нефта. Това са фактите.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всичко се случи в полза на руската федерация, с подкрепата на партията на посредниците. Когато фактите говорят, страда народът“, каза той.

По време на нашето управление бяхме ударени от три световни кризи – финансовата (гръцката криза, миграционната криза и ковид криза. И в трите бяхме давали за пример и се справихме най-добре от всички в Европа“, каза той.

По думите му вчера, говорителят на Европол е дал пример с операция на България от 2020 година.

„Тогава бяха задържани 6 каналджии и ние водихме операцията. Още 6 държави участваха. И от Европол дадоха нея за пример.

От нулева миграция, в момента къде сме? След Бойко Рашков вече по 20-30-40 всеки ден нелегални мигранти. Това е резултатът от управлението на партията на посредниците“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Същата финансова криза – перфектна буря, виждате и в тригодишната рамкова прогноза“, каза той.

„Ако днес сте си получили заплатата не сте на излишък, защото в края на месеца ще искате да взимате кредит. След 15-20-и ще видите обаче какви пари ще имате, дори и сега да имате“, каза той.

По думите му по време на управлението на ГЕРБ инфлацията не се е вдигнала.

„Сега всички, понеже популизмът е заразно нещо, говорим как са увеличени пенсиите. Големият майсторлък е да кажем как ще продължим да плащаме пенсиите за следващите години.

В този документ тук обаче това го няма. Всичко се базира на авансови пари от Плана за възстановяване, или на заеми“, каза още Борисов.

„Когато международните пазари усетят, че кървиш, лихвите са големи. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите и не е сигурно при тази политическа нестабилност дали пазарите въобще ще ни дадат необходимите 15 млрд. и то при каква лихва.

Непоправима е катастрофата, която ни поставя Асен Василев“, каза още той.

Борисов се зачуди защо журналистите се чудят кой с кого се управлява, при положение, че държавата е в такова състояние и антикризисните мерки са най-важното нещо.

Според него темата „Газпром“ е деликатна и за нея трябва да се ползва експертизата на европейската комисия.

„Най-голямата ценност е, че сме членове на ЕС и на НАТО“, смята той.

„Изборите са в ръцете на Радев и на служебните му министри. Ако те направят честни изброи, няма да изпадаме в ситуацията социолозите да си късат дипломите“, каза Борисов и даде за пример, че те са познали до процент президентските избори, но накрая на парламентарните са имали грешка от 10% разлика.

„Как става това? Става с флашките и софтуера и машините, които бяха охранявани от Бойко Рашков. Ако изборите са честни, не се и съмнявам в резултата“, каза още Борисов.

„Кой вчера изпрати трите национални телевизии в дома на Кирил Петков. Като какъв? Той не е премиер, дори не знам дали е председател на партията си.

Кой накара вчера трите национални телевизии да отидат пред дома му, за да му запишат мнението.

Защо не ги пратихте в Банкя или пред дома на Коцето или на „Позитано“.

Кой ви е началник? Защо три телевизии отидоха там, за да си каже мнението“, запита Борисов.

„Вие и трите под строй в дома му. Той не знам по халат, по чехли ли излезе. Почерпи ли ви с кексче?“, запита още той.

По думите му това не е равнопоставеност, а жалки факти.

„Друга партия, освен нас, не съм видял да си е сложила програма. Вие видяхте ли програма или на парче ви казват нещо, за да го има по новините. Ние имаме във всяка сфера програма, която е достъпна за всички“, каза още Борисов.

По думите му премиерският занаят е сложен и не е за всеки.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts