| | | | |

Сашо Йовков спъна делото срещу конкурса за шеф на БНТ

Делото срещу решението на Съвета за електронни медии от 29 юни да прекрати процедурата за избор на генерален директор на БНТ, не тръгна в Административен съд – София област.

Именно заради него мандатът на Емил Кошлуков бе удължен.

Същевременно СЕМ подготвя промяна на процедурата за избор на генерален директор, “за да не рецидивира практиката, която доведе до това да имаме взаимоотношения със съдебната система”, обясни председателката му Соня Момчилова.

Делото беше насрочено от съдия Марияна Лазарова за днес от 11,30 часа.

Според “Дневник” причината е заболяване на единия от кандидатите за шеф на обществената телевизия Сашо Йовков. Той държал да присъства лично на процеса.

Делото беше образувано по жалба на единия от кандидатите – Ирина Величкова.

Тя посочва, че пълният текст на това решение, ако въобще е съществувало такова, изобщо не било публикувано до момента на подаване на жалбата никъде – нито в Държавен вестник, нито в медиите или интернет страницата на СЕМ.

Затова Величкова не можела да вземе конкретно отношение спрямо мотивите и диспозитива в него.

Според нея обжалваното непубликувано решение на СЕМ от 29 юни е незаконосъобразно, тъй като не отговаряло на изискването на установена форма, постановено е при съществени нарушения на правилата.

Делото е било образувано на 20 юли и като заинтересовани страни са посочени всички кандидати за поста шеф на БНТ – Сашо Диков, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Светлана Божилова и Красимир Ангелов.

Следващото заседание е насрочено за 15 септември.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БНТ

Similar Posts