| | | |

Зрее скандал: “Промяната” плаща колосални суми за калпав пиар, активисти са бесни

Внушителен пиар екип работи за „Продължаваме промяната“.

Найо Тицин, който работеше за партията на Иван Костов и „Демократична България, както и Гена Трайкова, която дълги години работеше в бТВ, са сред имената, които ще правят кампанията на Кирил Петков и Асен Василев.

Сайтът „Гласове“ публикува разписани таблици с отговорниците по ресори.

Наскоро от ПП «Продължаваме промяната» обявиха, че ще се явят на предстоящия вот под мотото «Да си довършим работата».

Това веднага предизвика дълбоко учудване в средите на пиарите. Много от тях го определиха като крайно неподходящо, заради сексуалния подтекст, който съдържа и спецификата на взаимоотношенията между бившия министър-председател Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

Слоганът е неуместен и поради редицата объркани политики, които никой в държавата няма желание да бъдат довършвани – самолетната линия София-Скопие, гафовете в законодателната и кадровата политика, завършили унизително с произнасянето на КС, двойната за ЕС инфлация и тн и тн.

Специалистите по връзки с обществеността недоумяват как е възможно харвардите, които се славят с усета си към рекламата, да допуснат толкова елементарна грешка и коментират, че има опасност това послание да разруши цялата им кампания.

Няколко дни по-късно мистерията около гафа вече е разкрита.

Авторът на слогана се оказа чужденец, който не познава добре българския език. По тази причина той е допуснал грешка като е изградил кампанията на ПП върху послание, което моментално стана повод за подигравки в социалните мрежи.

Според няколкото изборни експерта, до които се допитахме, щетата е огромна, защото рекламните материали за кампанията вече са отпечатани, а изработката на нови ще отнеме много време и пари.

Така по всяка вероятност кандидатите на Промяната ще бъдат изложени на жлъчни коментари и присмех от страна на политическите си опоненти в продължение на цял месец.

Медията ни тръгна по следите на гафа и се натъкна на още редица интересни подробности.

Оказа се, че най-строго пазената тайна в предизборния щаб на ПП е името на чуждестранния експерт, които е нает срещу баснословна сума да ръководи кампанията на формацията.

Той се казва Драгиша Живкович и по народност е македонец. Твърди се, че има зад гърба си няколко кампании в САЩ и Европа, но проверката ни показа, че резултатът от тях е бил доста спорен и в никакъв случай не отговаря на огромния му хонорар

Драгиша Живкович

Хора от предизборния щаб на ПП споделиха, че за участието си в кампанията Живкович се е договорил да получи колосалната сума от 1 млн.лв.

Научихме също, че мълвата за тлъстия му хонорар вече се носи из щабовете на Промяната в цялата страна и предизвиква масово недоволство сред местните активисти, на които се раздават единствено щедри обещания.

Много от тях вече се оплакват, че парите от партийната субсидия не се харчат по предназначение и до локалните офиси не достигат средства за елементарни нужди като гориво и сметки за телефони и интернет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Източник: Филтър

снимка Архив

Similar Posts