| | | | |

Радан вече смята: На 3 октомври ще броим колко депутати общо имат ПП и ДБ, дали ПП е по-силно от ГЕРБ и дали ДБ е по-силна от БСП

Евродепутатът Радан Кънев вече брои гласовете за ПП и ДБ заедно от изборите на 2 октомври.

Той отправи призив да се даде кредит на доверие и на двете, но все пак даде да се разбере, че неговата бюлетина на машината ще отиде за градската десница.

“Започва двадесетата изборна кампания, в която съм активно ангажиран – като доброволец, кандидат, политик. (И четвъртата за последната година и половина, което е не само рекорд по поредни избори, но преди всичко – знак за тежка и опасна политическа криза.)

Във всички тези кампании съм работил за една-единствена партия – Демократи за силна България, сама или в състава на няколко различни коалиции.

Щастлив съм, че вече близо пет години коалицията Демократична България удържа единството си и в голяма степен позициите си. Много пъти съм казвал, че повечето ни избиратели виждат ДБ като единна формация – и колкото повече гледаме и действаме ние така, толкова по-добре.

Но днес по-важно е друго – Демократична България е политическата сила, която вижда, разбира и оценява както дълбочината на кризата в нашите институции и общество,

така и сериозността на рисковете, пред които агресията на Путин в Украйна изправя цяла Европа и особено България, така и сложността и спешността на решенията, които най-дълбоката енергийна криза от пет десетилетия налага.

Позицията на опита и разума често не е най-атрактивна, тя е обикновено горчива и лишена от розовата глазура на бързотопящата се сладоледена торта на популизма.

Хората, които четете профила ми, имате глави на раменете си и нямате нужда от агитация за кого да гласувате.

Знам, че част от вас ще предпочетат новата енергия, която Продължаваме Промяната внесе в българската политика,

уважавам този избор и смятам, че той е за добро – защото на 3 октомври ще броим колко депутати общо имат ПП и ДБ, дали ПП е по-силно от ГЕРБ и дали ДБ е по-силна от БСП (надявам се и двете трудни цели да бъдат постигнати)”, написа Кънев.

И не пропусна да отбележи, че все пак има критики към начина, по който се ръководи градската десница, но отново ще гласува за ДСБ и като неин бивш лидер.

“Защото за тези близо две десетилетия и двайсет изборни кампании, никога рисковете, за които ДСБ винаги е предупреждавала, не са били по-близки, нито решенията, които винаги сме предлагали – по-нужни и актуални.

Абе, ще се доверя на разума. На разума си…”, добави Радан от Брюксел.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts