| | | | |

Скандал с машините: ДАНС по следите на фалшификаторите на вота!

Висш служител на Българския институт за стандартизация е заподозрян, че ръководи престъпна група, която ще манипулира софтуера на машините по време на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

Същият този човек е подписал в края на март 2021 година доклад за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване.

Името на този човек се пази в редакцията на filternews.bg. Наричат го Властелина на флашките и той е реалният ръководител на техниците, които се занимават със софтуера на изборните машини.

Изключително близък е до „Продължаваме промяната“ и Демократична България, които разчитат на неговата група да свърши „работата“ по време на предстоящите избори.

Паметливи припомнят, че на вота през ноември миналата година имаше огромно разминаване между прогнозите на всички социологически агенции и официалните резултати, обявени от ЦИК.

Filternews.bg се добра до тази информация от два свои независими един от друг източника, близки до службите. Разследването в момента е в ръцете на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и МВР.

На 26 август ДАНС поиска смяната на IT експертите за машините, разкриха наскоро колегите от „Труд“. Два дена по-рано ЦИК откри процедура за договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване.

ЦИК изпрати покани до фирмите „Смартматик“ и до „Сиела Норма“ за участие в процедурата, чиято прогнозна стойност е 6,8 милина лева без ДДС.

„Смартматик Интернешънъл Холдинг“ е базирана в Холандия и произвежда устройствата за гласуване, а българската „Сиела норма“ е доставчикът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts