| | | |

Това ли ни очаква? Излязоха първите фактури за ток във Великобритания ДОКУМЕНТ

От 900 паунда за месец м.г., до 10 000 паунда през 2022 г. – така фалират бизнеси на Острова

България е в политическа безтегловност, а кризата е надвиснала и решение изглежда няма

През последните седмици шокирани европейци вече започнаха да демонстрират завишените си значително сметки за ток, с което се повдига и въпросът – очаква ли ни и нас същата съдба заради тежката енергийна криза, в която се намира Европа заради войната в Украйна?

Фактурите са действително брутални.

Завишението е от 300 до 700%, или сметките за ток са между 3 и 7 пъти по-високи, в сравнение със същия период миналата година. А бизнеси вече обявяват фалит, неспособни да плащат такива суми във Великобритания и Ирландия, съобщава Флагман

„Пристигнах на работа днес, само за да ми кажат, че най-вероятно ще затваряме магазина. Сметката ни за ток е повече от 10 пъти по-висока от преди – от 900 паунда до 10 058 паунда! Това е малък семеен бизнес, който съществува от 1982 г. Трагедия”, пише Натали Худ.

„Затворихме чайната си, която държим успешно от 7 години, заради огромните завишения на цените на храните, петрола и режийните разходи като ток и вода. Не можем да издържим.”, пише пък Хелън Пантън.

Мрежата е буквално залята от подобни публикации. Предвид факта, че в България в момента се намираме в политическа безтегловност, е много резонно да считаме, че подобна съдба очаква и нас.

Решение на политическата криза при предстоящите парламентарни избори вероятно няма да има, а с това – оптимизмът, че тази икономическа и енергийна криза „няма да се усети” започват да се изпарява постепенно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts