| | | |

„Единна Русия“ изключи от партията 15 милиона членове

Партията на властта „Единна Русия“ е извършила чистка в редовете на своите членове, като в резултат на прочистването от партията на президента Владимир Путин са изключени около 15 милиона души, съобщи РБК с позоваване на източници в политическата организация.

„Чистката е осъществена през юни и в един момент броят на членуващите в нея руснаци падна от 25 милиона души до около 10 милиона“, цитира РБК източник в „Единна Русия“ и един от депутатите на партията в Държавната Дума.

От партията са изключвани всички „в чиито данни е имало поне някакви съмнения – номер на телефон, дата на раждане и прочие“, разказва за методиката на отсяването източник на изданието.

Със специална програма, която анализира поведението в социалните мрежи „единорусите“, както наричат членовете и симпатизантите на формацията, са изловили членовете, които са лайквали статуси за политиката на Алексей Навални.

Те също са били изключени от партията.

След очистителната процедура „Единна Русия“ планира да увеличи броя на членовете си, като по план до 2024 година те трябва да достигнат 30 милиона души. Всички депутати са получили планове за привличане на нови членове, които трябва да бъдат изпълнени до края на тази година.

За депутатите от Думата, които са мажоритарно избирани, бройката на привлечените за членове на партията до края на 2022 година трябва да е по 1500 души, а за тези, избирани по списък, съответно планът е по 500 души.

Депутатите в градските съвети трябва да доведат по 150 нови членове.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts