| | | |

Колкото и от ПП да повтарят спуснатите им опорки, няма как да подменят фактите. Особено с PR, предрусал с кристал

Попитали Радио „Ереван“ каква е разликата между пиара и питбула. „Бижутата и кристалите“, отговорило им радиото.

Че от ПП злоупотребяват с кристалите вече отдавна се знае. Но защо и пиарите им прекаляват с употребата им засега остава енигма. За сметка на това, че го правят, също вече е очевиден факт. При това лъсна знаково в петък – първият ден от предизборната кампания.

Не вярвате? Да видим:

1.„Как ни възприемат хората? Ние сме символът на младостта-промяната-надеждата“

2.„Лидерите Кирил Петков и Асен Василев – млади, умни, чисти, смели, енергични“

3.„В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със „Старите лъжци с техните похвати“ и го повтаряме поне три пъти в изказването, независимо от контекста“.

Не, това не е нов сценарий за онзи любим на цяло едно поколение епизод от „Алф“, в който иначе симпатично извънземно се опитваше да убеди котката, че е геврек, като й го повтаряше безспирно.

Това са само отбрани части от двустраничен полет на мисълта, помпозно наречен „комуникационна стратегия“ на „Продължаваме промяната“.

А всъщност ни повече, ни по-малко съчинение с опорки, които Кирил Петков, Асен Василев и останалите кандидати за депутати на този „пълен провал“, „Прокопиев проект“ или както щете разшифровайте ПП (все ще е вярно), възнамеряват да повтарят сутрин, обед и вечер в следващия един месец до изборите.

Че от ПП обичат да работят по опорки отдавна се знае. Все пак това е любим прийом за работа на акушера им в политиката – олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, който впрочем обичаше да праща „размислите си“ до уж независимите си журналисти по имейла.

Докато не му го хакнаха и въпросните „размисли“ – разбирай опорки, не лъснаха в цялото публично пространство. Оттогава смени начина на работа и вместо с мейли, започна да спуска опорките си на тайни сбирки с прокситата си (справка стенограмите от АРГОгейт).

Дали пак с хакване или благодарение на разсеяността на някой пиар или кандидат за депутат сега са изтекли опорките на питомците му от ПП, тепърва ще става ясно. Не това е важното в случая.

Далеч по-важно е, че от двете странички лъсва, че Просто Киро, Асен и компания явно възприемат гражданите като котката на Алф. И считат, че с преповтаряне, че са „умни и млади“ (да ви напомня на „умните и красивите“ от предния проект на Прокопиев?), ще успеят да ги убедят, че са гевреци.

Само че гражданите не са нито котката на Алф, нито публиката на съветския шаман Кашпировски. И се интересуват не от автосугестията на нарцистични типажи, злоупотребяващи с кристали.

Нито от кривите огледала на въпросните типажи, в които явно се виждат като „млади и умни“, пък и си вярват, че обществото ги приема така.

А от факта, че същите тези нарцисисти, които най-нагло откраднаха надеждите им за промяна, превръщайки я в подмяна в своя полза и в тази на банковите сметки на тартора си олигарх, вкараха държавата в най-зловещата инфлационна спирала за последните 25 години.

За да се стигне дотам да плащаме за горива и храна колкото (а и повече) в далеч по-богатите от нас западноевропейски страни. Ако не вярвате, направете справка с актуалните данни от статистиките на Италия или Франция например.

Това са все лесно проверими факти и колкото и от ПП да повтарят спуснатите им опорки, няма как да ги подменят.

Както няма как и да убедят вече настрадалите се граждани, че са нещо по-различно от мошеници и олигархични проксита, преповтаряйки мантрата, че били “млади и чисти“. Особено с PR, предрусал с кристал

Източник: Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts