| | | | |

ПростО Киро хвърли в страх и паника Северозапада с това ВИДЕО

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) реши да си направи предизборен клип от Монтана, но с това, което каза само се заигра със страховете на монтанчани – язовир „Огоста“

Причината – по думите на Петков водоемът е сред 30-те най-опасни у нас. Но не само това – той заговори и за бедствие като от Карловско, което може да споходи Монтана.

снимка Архив

Ето с какъв предизборен пост реши да се хвали бившият премиер в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Язовир Огоста е сред 30-те най-опасни язовира у нас. През 2018 г. ГЕРБ отпусна 500 милиона лева безконтролно за ремонти на язовири през ДКК. От тези ремонти само десет бяха завършени и то без строителни разрешения.

Никой в министерството на икономиката в продължение на 3 години не беше упражнил контрол върху хората, на които е било възложено харченето на 500-те милиона лева. Нямаше никаква приоритизация на риска.

Ние направихме първите стъпки – оценихме всички язовири в България по ниво на риск. Заложихме тези с най-висок риск да бъдат ремонтирани първо. Трябва да направим всичко възможно бедствия като това от последните дни да бъдат избегнати.

Но това не става след като трагедията се случи. Това се прави с работа и спиране на кражбите.

Ще си довършим работата след 2 октомври!

А на г-н Борисов предлагаме да дойде тук, когато се пенсионира, защото е едно прекрасно място да изкара старините си“.

Още през януари тази година бившият вече екоминистър Борислав Сандов коментира ситуацията с най-застрашените от наводнение райони в страната.

“Отговорността в голяма степен е размита, тъй като управлението на язовирите зависи от няколко институции. МОСВ следи водния поток и нивата, за да предотвратим преливане или недостатъчен обем”, оправда се Сандов.

Тогава той алармира, че има сериозен проблем със стената на язовир “Огоста”.

“Ако се стигне до сериозна ситуация, град Монтана е застрашен от доста сериозна приливна вълна.

Премиерът обърна внимание на това и са предприети действия. Надявам се да направим всичко възможно да не се допускат инциденти като този в Бисер. Трябва да имаме разбиране, че добрата координация между институциите ще даде сигурност”, категоричен е екоминистърът.

Явно обаче никакви резултатни действия от правителството на Петков не са предприети, щом самият той сега отново предъвка темата с язовир “Огоста”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts