| | | | |

РИК във Видин заличи кандидат – депутати от ГЕРБ и ПП МИР

Районната избирателна комисия във Видин със свои решения заличи регистрацията на двама кандидат-депутати от листите на КП ГЕРБ-СДС и ПП МИР

За това съобщи председателят на РИК Даниел Боянов, цитиран от БТА.

С Решение №56 от 4 септември 2022 г. на РИК-Видин е заличена регистрацията на кандидата за народен представител Ани Нораири Арутюнян, под номер 5 в кандидатската листа на КП ГЕРБ-СДС в изборите за народни представители на 2 октомври в 5-и видински избирателен район.

След проверка в регистрите на ГД „ГРАО“ в МРРБ е установено, че кандидатът притежава и друго гражданство освен българско, поради което нейната регистрация като кандидат за народен представител следва да бъде заличена.

С Решение № 55 от 4 септември 2022 г. на РИК-Видин е заличена регистрацията на кандидат за народен представител Калоян Емилов Казаков, под номер 4 в кандидатската листа на ПП МИР в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. в 5-и видински избирателен район.

В решението се уточнява, че на 2 септември т.г. в 16:10 ч. е постъпило съобщение по електронната система на РИК- Видин, че Калоян Емилов Казаков е починал.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts