| | | |

Ето какво е състоянието на Динко от Ямбол след тежката операция в „Пирогов”

Тежката операция на счупените прешлени на Динко Вълев, който пострада жестоко при тежък инцидент край Девня, е преминала успешно, потвърди той пред Флагман.бг.

„Всичко е наред. Бях в най-добрите ръце – на д-р Диян Енчев и д-р Митко Тодоров, който е мой съученик и човек, който направи много за мен. Благодаря им.

За д-р Енчев каквото и да кажа ще е малко – той е Светило”, лаконичен бе Динко от болничното легло в УМБАЛСМ „Пирогов”.

Това бе най-тежката от серията операции, които му предстоят.

Сериозна бе възможността да се стигне до необратими последици за живота и здравето на 35-годишния мъж от Ямбол, включително и трайно инвалидизиране.

Във варненската МБАЛ „Света Анна” нито един лекар не се ангажираше, че може да извърши толкова сложна операция, а Динко не можеше и да пътува по обичайния начин, защото съществуваше реален риск да пострада още повече от транспортирането по разбитите пътища.

Заради това той нае хеликоптер, който директно го транспортира до „Пирогов”, а екип реаниматори предадоха в ръцете на проф.д-р Диян Янчев, началник на Четвърта травматологична клиника.

Възстановяването на Динко ще е дълго, но най-тежкото за него мина. Приятелите му казват, че той е боец и скоро ще се върне към нормалния си живот.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts