| | | |

Карадайъ от Севлиево: 60 милиарда чакат на трупчета в Брюксел. 2 години не можаха да ги договорят

Около 60 милиарда лева стоят на трупчета в Брюксел и чакат България да си напише домашното. Това са средства, заделени за нашата страна, но ние нямаме нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми, нито План за земеделието.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Севлиево, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Той припомни, че още през септември 2020 година ДПС предложи създаването на експертен кабинет, чиито експерти да се занимават именно с оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост.

Това не се случи, минаха две години, а средствата от Европа ги няма, каза председателят на ДПС.

Карадайъ разказа как именно експертите на ДПС са разписали през 2013 година програмите за предишния програмен период по време на кабинета на Орешарски.

Социалните програми бяха написани от тогавашния социален министър Хасан Адемов. Министър на околната среда по онова време беше Станислав Анастасов, който сега е зам.-председател, отговарящ за външната политика на ДПС, заяви Карадайъ.

По Оперативната програма за околната среда нашата философия е, че и в малките населени места живеят хора, които имат правото на чиста питейна вода, на канализация и на улици.

В ДПС винаги сме били с грижа за малките населени места, за малките общини, за малките градове, за най-ниските пенсии.

Дойдоха други да управляват и не го реализираха. Какво се случи – тези пари не можаха да отидат и в големите градове, защото не бяха заделени от Брюксел за тях, разкри Карадайъ.

Сложно и трудно е времето, затова ДПС пак трябва да осигури сигурността и стабилността на страната чрез експертизата и опита си, с грижа за хората и бизнеса. Ние сме го доказвали непрекъснато и пак трябва да го направим.

С омраза и разделение не може да се управлява и това най-силно звучи днес, в Деня на Съединението.

Доказали сме, че в подобни сложни времена ние можем да поставим конкретни, ясни, високи национални цели и приоритети, в името на които да седнат на една маса и да се обединят тези, които не искат да си говорят, каза председателят на ДПС.

За четвърти път сме на избори само за година и половина заради омразата, разделението и липсата на диалог, заяви водачът на листата на ДПС в Габровско Юсеин Вейселов.

Поредицата от кризи, в които живеем, бяха създадени от управлението на ГЕРБ, а след това и на “Продължаваме промяната”.

Със задълбочаването им предизвикаха най- голямата криза – политическата. Ако не бъде разрешена първо тя, няма как да бъдат разрешени нито икономическата, нито енергийната, защото за това са нужни политически решения.

Стабилността и сигурността в страната може да бъде възстановена само чрез съгласие и диалог, а не с червени линии.

Единствената партия, която може да ни измъкне от тази трудна ситуация, е ДПС, защото в нас са и експертизата, и опитът, и ключът към решаването на проблемите, каза още Вейселов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка ДПС

Similar Posts