| | | |

НА ЖИВО Борисов: Ако кажа такава глупост, каквато Петков изръси вчера, ще ме разкатавате от сутрин до вечер

Още, дето се вика, мога да се изкъпя със студена вода, ама да видиме зимата как ще стане. Всичко ще бъде наред, ако целият народ се хване да работи. Залата, за която мечтаеш е 10 милиона, а изборите са 80 млн.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора.

“От миналата година до сега сме похарчили сигурно над 600-700 млн. за машините. Кой пилее парите така?

Не искам да харесвам Петков, но уважавам тези зад него. Не харесвам Нинова, но зад нея стоят стотици хиляди. Трябва да работим заедно.

Толкова им хареса на европейците “Съединението прави силата”, а го взеха и те”, допълни той.

“Представете си сега, че 10 старозагорски зали отиват за изборите. И да си кажем после:

“Те изборите са скъпи, ама нека пак правим”. По линия на евроатлантическата солидарност, протегнали сме ръка на всички, по линия на доходите – на всички. Колко санирани блока има в Стара Загора? 80″, посочи Борисов.

“Преди година и половина Урсула отиде и даде авансите, а тези завършилите, уж много умни, още нямаме План за възстановяване”, каза той.

Борисов изтъкна, че именно Томислав Дончев е бил човекът, който е внесъл Плана за възстановяване.

“Некадърно управление са, какво повече да ти кажа. Искам нещо хубаво да кажа, ама не мога.

Пеканов го виждам, че се старае много, пита и се надявам, че служебното правителство ще го задвижи по-напред. Вместо да вървим с всички… Ние се бяхме уговорили”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Сега в тая криза имаме редкия шанс да богатеем като държава, а ние обедняваме. Компенсациите свършват и защо ги направиха до 30 септември, не ви ли е интересно? Защото нямат пари.

Ако не се разберем за правителство, искат да поставят служебния кабинет в шах и мат. Гълъб Донев каза, че му трябва заем от 6 млрд. Какъв излишък, като трябва заем? За бизнеса няма компенсации”, разкри той.

“Договорили 7 танкера – няма ги, 4 магистрали – няма ги. Имаме най-малко 11 междуправителствени заседания с румънците.

Те винаги казват, че искат и ще направят, но сме го говорили 11 пъти. Само на Силистра може да стане мост, защото оста юг-север има нужда заради Черно Море”, обясни Борисов.

“Вчера чух, че Петков говори на някакъв човечец за луканка и суджук и вика “вътре за нитратите и пестицидите”.

Ама ви казват да ги отразявате хубаво. Ако кажа такава глупост, от сутрин до вечер ще говорите. Луканка с нитрати”, повтори той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts