| | | |

В ефира: Лют спор между ГЕРБ и “Промяната” кой по – добре ще управлява

Инфлацията може да се овладее с обезпечаване на енергийните източници.

Това каза в предизборен дебат в ефира на Нова телевизия Александър Иванов от ГЕРБ-СДС. В студиото гостува и Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“.

„България трябва да бъде обезпечена с дългосрочни договори за доставки на газ на една прозрачна цена. Това е истинска диверсификация, а не да си играем на танкер оттук, танкер оттам, без да знаем на каква цена.

Тези ресурси трябва да бъдат обезпечени за дълго време, а това означава и по-ниски цени”, категоричен е Иванов.

„Ако българските граждани искат край на политическата криза, на която сме свидетели през последната година и половина, трябва да гласуват за нас. Доказали сме, че можем да съставяме и коалиции, и да управляваме в кризи“, подчерта Иванов.

„Това, което направихте за 7 месеца, ще трябва да се възстановява може би през следващите 12 г. Има срив в реалните доходи на хората“, коментира Иванов. И допълни:

„За предходните 8-12 месеца реалната инфлация е 18 процента, а повишаването на доходите е със 7 процента. Т.е. реално българските граждани са обеднели от „Промяната“ с 11%“.

„През последните осем месеца сблъскахме два модела на управление – на статуквото и на промяната. Промяната е процес, който започнахме и правителството, което излъчихме, беше единственото възможно за България.

Управление на „Промяната е единственото възможно и стабилно управление за страната. Всяко едно друго нещо би довело до трусове в държавата или спирала от нови избори”.

Това заяви Йордан Терзийски от “Продължаваме Промяната”.

„България беше поставена в ситуация 12 години да има едни изоставащи доходи. Да има хора под прага на бедността. Бяхме лишени от възможността да имаме едни стабилни доходи и да можем да привличаме бизнеси, които избягаха в чужбина”, подчерта Терзийски.

Терзийски от своя страна посочи, че ГЕРБ са забавили интерконектора с Гърция и са се отказали от евтиния азерски газ. „Платихте 3 милиарда от нашите пари за тръба, по която нито една молекула газ не достига до нашата страна”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts