| | | |

Стана ясно кой е поканил Митрофанова в Пловдив в деня на Съединението

Общината в Пловдив в лицето на кмета Здравко Димитров призна, че поканата към руската посланичка Елеонора Митрофанова да е гост на честванията за Деня на Съединението в града е била отправена именно оттам.

Скандализиращи кадри как Митрофанова е застанала на сантиметри зад президента Румен Радев на площада в Пловдив навръх Шести септември повдигнаха въпроса кой я е поканил в ситуация, при която страната е солидарна с ужаса на Украйна от обявената й от Кремъл война и последвалите общоевропейски санкции срещу Москва.

“Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова е била зад президента Румен Радев на трибуната на паметника на Съединението в Пловдив, защото така се е паднало при нареждането по протокол”, разкриха днес от местната управа, цитирани от “24 часа” по повод въпросната конфигурация.


“По традиция и по протокол на 6 септември каним целия дипломатически корпус. След това подреждането на гостите на церемонията става от служителите по протокола – на президентството, Министерския съвет, военните и община Пловдив, които се разбират помежду си.

В случая така се е паднало, че Елеонора Митрофанова е зад държавния глава”, обяснява Цветелина Пенева от пресцентъра на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Според нея Митрофанова е била на третия ред зад Радев, а не точно зад него. Дошла е в Пловдив сама, а след това близо до нея е застанал и лидерът на АБВ Румен Петков, с когото има напоследък регулярни срещи.

АБВ пък е коалиционен партньор на Стефан-Яневата партия “Български въZход”.

Кметът на Пловдив е член на ГЕРБ, която пък има за коалиционен партньор СДС.

Днес от канцеларията на Румен Христов изпратиха остро писмо срещу присъствието на Митрофанова редом до официалните лица в Пловдив на празника за годишнината от Съединението.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts