| | | |

Димитър Янчев – Кметът на Ченгенето, влезе в изборите, защото помни доброто, което ГЕРБ направи за рибарите

Морският мъдрец на Бургас е уникален човек, открит, трудолюбив, с чувство за хумор, вярва, че ще бъде подкрепен от всеки, който го познава

За мнозина влизането на Димитър Янчев, познат на бургазлии като „кмета на Ченгене скеле“, в предизборна политическа битка, бе изненада. Защото този човек трудно би пречупил гръбнак в политически врътки и корупционни схеми.

Той е сред разпознаваемите бургазлии – истински лидер, почтен, със страхотна харизма и чувство за хумор, но политиката никак не му е по вкуса. Още повече – да се впусне в националната.

Тези, които обаче добре го познават, знаят и едно друго негово качество – че е лоялен и когато трябва да влезе в битка го прави безкомпромисно.

„Защо влязох в листата на ГЕРБ за Бургас ли? Отговорът е много прост, но ще почна отдалече.

Лош човек си, ако си неблагодарен, не помниш доброто и не връщаш с добро. Да ви изброявам ли всичко, което ГЕРБ свърши за рибарското селище? Списъкът е много дълъг.

Те бяха до нас в най-трудните моменти, даряваха от субсидията си, помагаха ни даже с промени на закони и през всичките години не се отказаха да се борят за нашата кауза в Ченгене скеле“, казва Димитър Янчев пред Флагман.бг.

Той заема 22-о място в листата на “ГЕРБ-СДС” за 2 МИР, почетно е, не се бори със зъби и нокти за “жълтите павета” и депутатската банка, но се надява да бъде подкрепен с преференциален вот и да помогне не тези, които винаги са били зад гърба му.

Списъкът на подкрепата от партията на ГЕРБ действително е дълъг, но най-значимото започва през 2014 година, когато ударна вълна от навотдение помете рибарското селище.

Тогава ГЕРБ бе в опозиция, но дари от партийната си субсидия, за да се закупят няколко сглобяеми къщи за хора, които са останали без домовете си, хладилници, перални, моторна лодка и дори лек автомобил за един човек, който бе загубил колата си в бедствието.

По-късно, с подкрепата на държавата и най-вече с дейното участие на Община Бургас, бе разширено коритото на река „Отманлийска“, изградени бяха стени и защитни съоръжения, които веднъж завинаги решиха проблема със сигурността на рибарите.

Така те вече не треперят за живота, покъщнината и такъмите си при всеки дъжд.

Димитър Янчев и областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев на откриването на кампанията за 2 МИР

В последния парламент бургаските депутати от „ГЕРБ-СДС“ внесоха законопроект за разрешаването на половинвековния проблем на рибарската общност, свързан с узаконяването на селищното образувание.

Идеята е Ченгене скеле да се превърне в резерват като „Етъра“, но времето за окончателното прокарване на закона не стигна заради краткия живот на 47-ото НС. Сега отново това е един от приоритетите на бургаските кандидат-депутати от ГЕРБ.

Точно това е мотивът и на Димитър Янчев да подкрепи партията в трудния момент за държавата.

В рибарското селище, а и не само той е известен с прозвището Брадата – заради забележителния си външен вид, но както сам казва, не се ядосва на прякора и го приема с усмивка.

Димитър Янчев е със свободолюбив дух, може би най-автентичният рибар в държавата. Той е израснал край морето, за него се знае, че: „веднъж попаднал на един далян и останал там за цял живот“.

В личен плащ е женен, с две дъщери и внуче. Всеотдаен баща и дядо. Семейството му живее с него на Ченгенето.

„Няма да чуете Митко Брадата да говори на висок глас, да парадира, да празнослови, да се натрапва с нахалство. При него думите са тихи, но тежат“, казва за него кметът на Бургас Димитър Николов.

снимка Архив

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts