| | | | |

Кметът на Бургас избухна и натри носовете на лъжците от “Промяната”

Само за една година Бургас загуби хиляди посетители, защото при готова и оборудвана зала на 99 процента управляващите решиха, че нямат интерес да я пуснат, е отговорът му след посещение на Асен Василев в спортна зала “Арена”

“Знаете, че съм балансиран човек и в повечето случаи, дори когато се говорят явни неистини, не реагирам.

И не защото нямам какво да кажа, а защото не искам Бургас да се превръща в арена на сблъсък на партийни агитки и плюещи се помежду си активисти. Особено по време на предизборна кампания!

Но не мога да мълча, когато тотално се минава границата. Удобната „дъвка” – зала “Арена”, вече придобива смехотворни размери. И този път щях да подмина с мълчание, ако самият град не търпеше огромни загуби от това.”

Така започва обръщение на бургаския кмет Димитър Николов към гражданите на общината, след като група от кандидати за народни представителите на ПППП влезе днес около обед в новата спортна зала “Арена Бургас”.

Във фейсбук профилите на кандидатите за народни представители се появи фотос на съпредседателя на “Промяната” Асен Василев, водача на бургаската листа Константин Бачийски и още неколцина активисти, намиращи се вътре в спортното съоръжение.

Те оповестяват във ФБ, че уникалното спортно съоръжение е “символ на корупцията, защото вече повече от 9 години този Бермудски триъгълник гълта милиони, а те потъват незнайно къде.”

снимка Фейсбук

Ето какво казва кметът на Бургас Димитър Николов, за пръв реагиращ на събитие на друга партия в хода на предизборна кампания:

Само за една година Бургас загуби хиляди посетители, защото при готова и оборудвана зала на 99 процента управляващите решиха, че нямат интерес да я пуснат.

Изтървахме Европейско първенство 2023 по волейбол – ще остане само във Варна.

Изтървахме „Гран При Жулиета Шишманова”.

Изтървахме няколко месечни лагери на националните отбори на Литва и Унгария в различни спортове.

Изтървахме няколко национални лагера по лека атлетика.

Изтървахме събитие от ранга на „Евровизия”. Изтървахме „Битката на големите в бойните спортове”.

Изтървахме гостуване на цирк „Дьо солей”.

За европейските турнета на световни звезди изобщо няма да говоря! И повечето от запитванията бяха за събития ИЗВЪН СЕЗОНА!

И всичко това за сметка на бургаския бизнес! Защо? Наказваме бургазлии? И с празно говорене ги лишаваме не просто от зала, която да разглеждат и с която да се „кичат”, а от реални приходи в местната икономика, от хиляди посетители в града!

Имало нарушения в зала „Арена”? За година и половина стартираха десетки проверки!

Чухте от медиите за старта им, чухте ли за резултата?

Кой е подведен под отговорност, какво решение на съд за физическо или юридическо лице има? За какво? Каква е присъдата? Какво е констатирано?

Нищо! Нула! И ако има виновни, това каква връзка има с гражданите на Бургас?

Те за какво точно са наказвани – собствениците на ресторантчета, магазинчета, сергии, таксита?

Защо не наказаха виновниците, но да пуснат залата? За да си правят още и още фейсбук лайфове? Лайфовете отговорно отношение към хората на Бургас ли са? Присъда? И какво произтича от тях? Нищо! Само клишета.

Чувам за някакви милиони дето били заложени в бюджета за тази година за довършване…. За какво точно? Никой не разбра. Само се вее думата милиони. Ефектно, нали?

И така. Като кмет на Бургас моля: ако има нарушения и виновни лица- да се санкционират, вкарат в затвора, накажат тежко и т.н.

Но готовата зала да се открие! Защото тя не е значка на ревера, а реален приход в националната и местната икономика, в дребния бизнес, тя ще осигури посещаемост в града извън сезона!

Държавата да определи мениджърски екип за залата! Защото големите събития, които водят хиляди хора, се заявяват и организират 2 години преди случването им!

Аз наистина не разбирам! Защо другите градове в България да заслужават зала, а Бургас- не?

И стига с имитациите и празнодумието, и с баналните политически упражнения!

Хората на града не са длъжни да търпят загуби и да са статисти в чужди филми!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts