| | | | |

Велислав Минеков: Помощ, гербери искат да ме застрелят

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков е подал официални жалби до МВР и Прокуратурата заради заплаха за убийство покрай скандала с тютюневите складове в Пловдив, съобщава Lupa.bg

В интервю за разследващия сайт „Биволъ“ служебният министър на културата разказва каква е ролята на ГЕРБ в Пловдив и „спонсорите“ им – собственици на групата компании около Винпром „Пещера“ в разрушаването на признатите за паметници на културата тютюневи складове.

Проф. Велислав Минеков разказва и за публикация в пловдивски новинарски сайт, който по негова информация е свързан със собствениците на складовете.

“От този материал разбираме колко полезни са тези срутвания и колко вреден съм аз като министър, защитаващ историята и националната култура…“, разказва професорът.

„Но в едно изречение има едно нещо много странно: там се казва, че е трябвало да бъда застрелян. Точно това, което чувате, но вижте, по чудо още не съм застрелян“.

Според министъра, и сега за пореден път нямало да бъде сплашен: „Напротив, аз така още повече побеснявам и ставам по-действен“.

Той твърди, че ни най-малко не се притеснява за сигурността си. Но е информирал полицията, подготвя и сигнал до прокуратурата във връзка с отправените заплахи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts