| | | | |

Тримата, писали акт на Семерджиев и прикрили преписката, за да няма дело, били шефове ВИДЕО

Приключи проверката за служители на МВР, които са оказвали помощ на Георги Семерджиев, станал известен с причинена от него катастрофа на столичния булевард „Черни връх”.

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира резултатите от нея, предаде NOVA.

„Докладът показва стряскащи данни. В него има данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно.

Има две висящи образувани дисциплинарни производства”, каза Демерджиев.

Едно от производствата засягало полицай Симона Радева, която, по думите му, трудно можела да бъде наречена „полицай”.

Според министъра на вътрешните работи поведението й било несъвместимо със заеманата от нея длъжност – съдействие на лице, извършило криминална проява, включително избягване на наказателна отговорност.

Демерджиев обясни, че Симона Радева ще бъде уволнена

На ръководни позиции са били тримата служители, прикрили преписка срещу Георги Семерджиев, съобщи служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев.

Те са му писали акт, вместо да докладват на прокуратурата, за да му се спести наказателната отговorност, поясни министърът.

Става въпрос за случай от 19 декември 2020 г., когато бившият футболист е хванат да кара без книжка. Писан му е акт, но наказателното постановление не му е връчено.

Полицаите решават и че има данни за престъпление, но докладват на прокуратурата едва ден след фаталната катастрофа на бул. “Черни връх” на 5 юли, при която Семерджиев уби две момичета. Министърът не поясни какви шефове са тримата, нарече ги “служители на ръководни позиции”.

Демерджиев обясни, че Симона Радева ще бъде уволнена. Тя е помагала на Семерджиев дори да се укрие и да избегне наказателно преследване. Проверката срещу нея приключва.

Министърът призова всички служители, които са помагали на бившия футболист, дори да няма достатъчно данни, да напуснат сами системата на МВР.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts