| | | |

БНТ вкара в праймтайма хард русофил, за когото случващото се в Украйна е “специална операция”

Обществената БНТ допусна в ефира на сутрешния блок неизвестния за широката общественост Йордан Божилов, който бе представен като бивш зам.-министър на отбраната. Той бе поканен, за да коментира войната в Украйна.

Божилов обаче сипеше една след друга руските опорки. За него действията в Украйна, не са война, а “специална операция”, а Путин се опитвал да наложи нов ред в Европа.

Интересен факт е, че той бе част от екипа на Драгомир Заков (военният министър на ПППП). От визитката му става ясно, че е завършил Московския държавен университет и е имал дълга кариера в министерството на отбраната.

Божилов не смята, че украинската армия напредва в последните седмици. Дори напротив. Според него Русия се опитва да разедини ЕС и НАТО. Затова и властите в Москва предупредили, че няма да пуснат газа, докато не паднат санкциите от страна на Запада.

„Възможно е прегрупиране на руската армия. Не виждам обаче някоя от двете страни да има голямо военно предимство“, смята Божилов.

„За съжаление не знаем какви са политическите цели на Москва. Затова е трудно да се прогнозира кога войната ще свърши. По всяка вероятност Русия ще се опита да наложи нов ред в Европа. Затова едва ли тази специална операция е към своя край“, обясни Божилов.

Той изтъкна, че Путин разполага с голяма президентска гвардия, а и опозицията е слаба, поради което не е възможно лесно да бъде свален от власт, пише Флагман

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts