| | | | |

В България има чудесни специалисти в областта на психиатрията и е крайно време някой да си прибере пациента. Кирил Петков на избори е обида и за медицината, и за морала

Кирил Петков обикаля всички медии и повтаря в кресчендо, че ще вкара Бойко Борисов в затвора. Това е смисълът и единственото послание на предизборната кампания на ПП.

от фейсбук профила на Недялко Недялков

снимка Фейсбук


Лично на мен ми е смешно, в чисто философски план, но погледнато политически е пълна свинщина. Странно ми е спокойствието, с което се посреща тази свинщина.

По същество изявленията на Кирил Петков срещу неосъждан мъж, обретател на всички допустими от закона граждански права, негов конкурент за Народното събрание, лидер на демократична партия, трикратен премиер на България, баща и дядо…представляват сегрегация. насъскване на критично висока маса от хора срещу конкретен личностен и институционален субект.

Кирил Петков ежедневно вменява вина без да представи абсолютно никакви факти и доказателства.

И това се случва на фона на няколко съдебни решения, според които арестът на Бойко Борисов е бил незаконен.

Припомням, че същият този арест се основаваше единствено на показания на самия Кирил Петков, дадени няколко часа по-рано, за да се симулира състава на неотложност в НК.

Дотук, без да съм юрист, съзирам няколко вероятни престъпления, извършени от Петков. Сред тях – лъжесвидетелстване, набеждаване, клевета, превишаване на служебните правомощия, злоупотреба с власт, търговия с влияние.

Каква е тази политическа сила, която се бори на избори за доверието на електората, само за да се разправи персонално с политическия си конкурент и да го вкара в затвора? Как можем да характеризираме подобна самоцел и кому са присъщи подобни практики?

На националсоциализма, на болшевизма, на италианския фашизъм, на червените кхмери, на талибаните?

Дали „Продължаваме промяната“ е системна партия от демократичен тип?

Вербалната стратегия на Кирил Петков е безпрецедентно признание, че ще продължава да ползва изпълнителната власт като инструмент за реванш и репресии.

Премиерският пост ти трябва, за да арестуваш Бойко Борисов – егати, ще прощавате, наглото к****е, егати недораслият въздухар, егати тежките комплекси на едно девиантно съзнание, егати клоунадата на татювото камикадзе с гънка и половина акъл в мозъка…

Не съм чувал друг подобен случай в рамките на Европейския съюз в последните 20 години. Имаме си работа с клинична патология, която нерядко избива в садизъм. И излиза скъпо на данъкоплатеца – само за външни съветници “променкаджията”е пръснал близо един милион лева за някакви си шест месеца.

За правителствените самолети, нощувките в “Хаят”, парапетите, договорите на Лена, министерските назначения на кумове и кумици хич няма да отваряме дума.

В България има чудесни специалисти в областта на психиатрията и е крайно време някой да си прибере пациента.

Кирил Петков на избори е обида и за медицината, и за морала.

Очаквам най-после да се активират и правораздавателните органи. Финансовото разузнаване на ДАНС е изпратило на прокуратурата 200-страничен доклад за афери на дуото Кирил Петков – Асен Петков в посредническите сделки с газа.

Погрешно е да се мълчи по темата с презумпцията, че това би било намеса във вота. Хората имат право на информиран избор; нормално е да знаят дали пък не се канят да ги управляват престъпници.

Истината трябва да идва навреме, а не според потребностите на конюнктурата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts