| | | | |

Възраждане пита две министерства: Защо е забранен първият учебен ден?

Защо се забраняват честванията за 15 септември, а учениците трябва директно да влязат в час. Тези въпроси зададоха от “Възраждане”.

$Във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването с номер РД_01-435 от 09.09.2022 г. са въведени ограничения в цялата страна по повод на провеждането на първия учебен ден. Това очевидно са първите за тази година ограничителни мерки за COVID-19 в българското училище.

Забраняват се празничните чествания, а учениците са принудени да се отправят директно към класните си стаи.

Това е поредният акт на държавните институции, в който освен че превръщат празничния първи учебен ден в обикновен ден, ограничават и контакта между учениците в едно училище.

Вече директорите на училища са публикувани заповеди на директорите, с които родителите се уведомяват, че децата трябва да се отправят директно към класните стаи.

В началото на учебната година това би могло да се възприеме като сигурен знак, че българските деца са изправени пред още една непълноценна в присъствен план учебна година, в която ще бъдат ощетени от социални контакти и пълноценен учебен процес.

Предстои „Възраждане“ да поиска среща с Министъра на здравеопазването и Министъра на образованието, за да обсъдят аргументите, с които се взима гореспоменатото решение дни преди началото на най- очакваното от ученици и родители събитие – първият учебен ден”, съобщиха от партията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts