| | | | |

Отлагат изслушването на кандидатите за европейски делегирани прокурори

Изслушването на кандидатите за европейски делегирани прокурори се отлага за неопределена дата. Това реши прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) на първото си заседание след съдебната ваканция.

За шестте места кандидатстват осем човека. Това са Василен Бенчев и Живка Арсенова от Софийската районна прокуратура, Юлиана Христова, Михаела Райдовска, Марио Томов, Милко Момчев и Иван Кучиев от Софийската градска прокуратура (СГП) и следователя Бойко Атанасов.

Отлагането бе гласувано след предложение на Йордан Стоев, който се аргументира, че не е ясно какво ще се случи с мандата на ВСС, който изтича на 3 октомври.

Процедурата за избор на още шестима европрокурори беше обявена на 27 юли. В момента европрокурорите от България са девет души при предвидени десет. Преди три месеца европейският главен прокурор Лаура Кьовеши поиска те да станат 15 заради сериозната натовареност.

В момента европрокурори от България са Светлана Шопова, Бойко Калфин, Вероника Трифонова, Димитър Беличев, Елена Попова, Виктор Тарчев, Станислав Стойков, Анна Алексова и Ивайло Илиев.

Предвижда се всички европрокурори да работят в бившата централа на СДС на ул. „Г. С. Раковски“ 134.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts