| | | |

Цвета Караянчева със сигнал: Зам.-областният на Кърджали заплашва училищните директори

Сигнал срещу заместник областния управител на Кърджали Бисер Николов е подала областната координаторка на ГЕРБ и водачка на листата с народни представители Цвета Караянчева.

Тя сигнализира Министерския съвет “срещу грубата намеса, безпардонното държание и посегателството върху свободата на избор и волеизявление на работещите в сферата на образованието в областта”.

Според Караянчева Николов си е позволил публично да заплашва с прокурор училищните директори от региона под претекст,

че упражняват натиск върху учителите и са съпричастни към предизборната кампания в разрез със Закона за образованието. “Позовал се е на непотвърдени анонимни сигнали и слухове.

Информирах служебния премиер Гълъб Донев, че назначеният с негова заповед заместник областен управител е превишил правомощията и е нарушил правилата на добрия тон по време на ежегодното работно съвещание, организирано от РУО в навечерието на новата учебна година в присъствието на представители на редица държавни институции – МВР, ПБЗН, РЗИ, КАТ и др.“, реагира Караянчева.

Тя отбелязва, че поведението на Николов е рецидив и твърди, че той нееднократно си е позволявал вмешателство в работата на териториалните служби в Кърджали и неправомерно е изисквал от тях информация за политическата принадлежност на техни служители с формалното оправдание “защита на интересите на държавата”.

В сигнала си тя прилага и копие на писмо от 09.11.21 г., подписано от него в качеството му на заместник областен управител в предишното служебно правителство.

“Николов упражнява психически тормоз и отправя несъстоятелни заплахи към длъжностни лица, които водят до изостряне на напрежението.

Убедена съм, че политическите обвързаности и форми на агитация в работно време и на работното място не следва да бъдат толерирани, както не следва да бъдат ограничавани и осъждани избирателното право и политическите свободи на гражданите“, пише в сигнала.

Караянчева настоява служебният премиер да предприемете незабавни действия и да прекрати гореописания „лов на вещици“ от страна на Бисер Николов,

тъй като с неконтролируемото си агресивно поведение той не само превишава правомощията си, но и уронва авторитета на изпълнителната власт.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts