| | | |

Медицинските данни опровергаха опорката на Борислав Сандов!

Дълги години така нашумелият в последните месеци ТЕЦ Марица 3 в Димитровград осигуряваше студения резерв на страната и с това гарантираше енергийната сигурност. През май 2021 година дружеството поднови своята нормална производствена дейност.

Откакто помирисаха властта бившият министър на околната среда и водите и изявен съпредседател на партия „Зелено движение“ Борислав Сандов и компания старателно се опитват да подведат българското общество, че работата на ТЕЦ Марица 3 създава предпоставки за влошаване на здравето на живеещите в близост, но медиците опровергаха опорката му.

Димитровградската болница е извършила анализ за броя на гражданите с белодробните болести, които са лекувани в периода май 2021 година – април 2022 година.

Периодът, в който набеждавания за виновник за мръсния въздух ТЕЦ Марица 3 поднови работа. За целите на анализа е направена е съпоставка с периода май 2019 година – април 2020 година.

Според данните в периода май 2019 – април 2020 година медицински грижи са получили 874 пациента с белодробни заболявания. За периода май 2021 – април 2022, когато ТЕЦ Марица 3 е работил, лекуваните със същите проблеми са намалели до 645 души.

В периода май 2019-април 2020 234 души са лекувани от остри инфекции на горните дихателни пътища, а от май 2021 до април 2022 със съшите оплаквания са лекувани по-малък брой пациенти едва 163 души.

Съпоставката е направена за годината преди ковид пандемията, за да са по-адекватни данните. Въпреки въздействието на пандемията, покачване на случаите на белодробни заболявания в Димитровград не се наблюдава.

От посочените данни става ясно, че опорката на Борислав Сандов и компания за нарастването на случаите на белодробни болести в Димитровград е нищо повече от … лъжа пише Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts