| | | | |

“Заплашваният” Христанов се има за ВИП персона, не пропусна да вкара името на Борисов

На 11 септември във фейсбук любителско видео показа кола с отличителни знаци, която избутва коли от пътя в Кресненското дефиле. Видеото бе излъчено и по Нова телевизия.

Появи се неофициална информация, че в автомобила е бил бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов.

снимка Кадър

Първоначално НСО отрече показаната кола да е на държавната служба за охрана. На 14 септември обаче след проверка оттам обявиха, че колата е тяхна и е управлявана от водач на НСО.

„24 часа“ потърси Христанов с въпроса той ли е бил охраняваното лице в автомобила. Ето какво каза той:

Номерата и маршрутите на колите на НСО, които пътуват, както и на ВИП – пътниците в тях са конфиденциална информация с цел сигурност. Ако наистина някой е разкрил маршрут и имена на лица, които са били в която и да е кола на службата за охрана, това означава „пробив“ в службата, което е сериозен проблем.

Знаете, че заради заплахите по повод действията ни на КГПП „Капитан Андреево“ аз съм с охрана и се придвижвам с автомобили на службата за охрана.

За този ден си спомням, че пътувах с кола на НСО по маршрута София – Кюстендил – Петрич и обратно. Когато се возя в такава кола, аз още с качването си в нея започвам да работя, а за шофирането и спазването на правилата се доверявам изцяло на водача.

Служителите на НСО впрочем са много опитни и си разбират от работата. Така че не мога да знам дали изобщо е имало такава конфликтна ситуация на пътя в този час и на това място, както и каква е била реакцията на водача, но съм убеден, че е била професионална.

Появиха се твърдения също, че аз съм издавал разпореждания на водача как да реагира и с каква скорост да се движи. Не съм Бойко Борисов и никога не съм го правил, не го правя и няма да го направя.“

На 11 септември във фейсбук възмутени граждани разпространиха любителско видео на автомобил със специален режим на движение, който избутва и засича няколко коли в натоварен и тесен пътен участък на Кресненското дефиле. В този участък изпреварването е абсолютно забранено.

„Ето как кола на НСО изпреварва в Кресненското дефиле и създава предпоставка за ПТП. Това дали е нормално? За тях правила НЯМА!!!“, написа авторката на видеото Славето Шингарова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts