| | | |

Обратно: Местят украински бежанци от Паничище в Приморско и Варна

Украински граждани, настанени в база на Български държавни железници (БДЖ) в Паничище, ще бъдат преместени в почивно възстановителните центрове в Приморско и Варна.

Това съобщиха от пресцентъра на компанията, цитирани от БТА.

В съобщението се уточнява, че Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се използва за осигуряване на задължителен отдих на експлоатационния персонал в дружеството и железопътният превозвач има ангажимент към своите служители за осигуряване на профилакториум.

Към момента в базата са настанени 70 украински граждани, като поетият ангажимент за настаняване е до месец септември.

За да бъде възможно изпълнението на задължението към служителите на БДЖ, е необходимо настанените украински граждани в Паничище да бъдат преместени.

От БДЖ са създали организация за осигуряване на транспорт от Паничище до Варна и Приморско. Нуждаещите се от постоянни медицински грижи ще бъдат настанени във Варна, където има осигурено медицинско обслужване на място за пребиваващите.

Семействата от майки с деца ще бъдат настанени в Приморско, където пребивават и други такива семейства.

Паничище е планински район с над 1300 м надморска височина и предвид предстоящото настъпване на зимния сезон, мястото не е подходящо за постоянно пребиваване на семейства с деца и нуждаещи се от медицинско обслужване възрастни хора поради отдалечеността си от населените места в района, посочват от БДЖ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts