| | | | |

Само ГЕРБ прави истинска кампания, мижавият интерес към синия брандиран автобус е повсеместен

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Само ГЕРБ прави истинска кампания – насочена към избирателите, с послания и конкретни предложения за бъдеща управленска програма. Шансът за ГЕРБ-младежи е попадение.

Бойко Борисов задава дневния ред на цялата кампания – всяко негово изявление се коментира с дни и заглушава изявленията на конкурентите. Толкова е самоуверен, че даже не се дразни на опонентите си, които искат да го пенсионират или да го затворят; дребни кресльовци са му.

Той знае, че ще спечели вота, по̀ му е важно другите с колко ще загубят, за да се състави кабинет след 2 октомври.

Кампанията на “Продължаваме промяната” е комедия от грешки, но не по Шекспир, а по клети пиари, които се сменят и въртят като пумпали. Издънката на Асен Василев със “свинското с кисело зеле” е епохална.

Мижавият интерес към синия брандиран автобус е повсеместен. Сякаш цяла България е обявила бойкот на доскорошните управляващи. Ще останат в аналите със скрития вот, който е най-строго пазената тайна, ако изобщо има тайна.

Корнелия Нинова е необичайно сдържана, навярно е притеснена от обвиненията срещу нея. Поне не се е изцепила още с нещо култово като: “какво ни отне демокрацията?” В БСП са изправени пред сложна дилема: да бойкотират ли кампанията на председателката или да подкрепят нейните кандидати, все пак. Личи объркване и липса на енергия.

ДПС – както винаги – без национални фойерверки, познават електората си и го обгрижват “индивидуално по часовник”, както се казва.

“Демократична България” е клише. Тиражира тапети с опорки. Толкова е старомодно. А, да, клипът на ген.Атанасов – хумореска, вдъхновена от Frosen. Те са мрежа от секти – самонадъхват се и се изживяват като велики, но неразбрани.

“Възраждане” – one man show. Костадин Костадинов предизвиква екзалтация, но и страх, силно е отричан. Изглежда, с напредване на кампанията, той започва да се държи не чак толкова крайно, воден от прагматичния подход да захапе и малко периферия, отвъд твърдия си електорат.

“Има такъв народ” – забавен клип за фенове и експертни медийни изяви за познавачи (Каримански, Митева, Абровски, Данаилов). Слави държи линията – к’во да ви кажа: мога да съм в политиката, мога и да не съм. Без напрежение.

Ренегатите, които се отцепиха на 13 юни, направиха добра услуга на ИТН, всъщност. Българите мразят предателите и съчувстват на предадените.

Ген.Стефан Янев. Беше потънал, но вече е на плаца и се забелязва. Изглежда като: “и сам воинът е войн”… спокоен и обран сред какафонията от предизборни скандали и навиквания по медиите. Ще натрупа опит и ще бъде по-ефективен с напредване на кампанията. Няма забележими хора около себе си, това е проблем.

Засега не виждам президентът Румен Радев да подкрепя някого, както беше миналата есен с Кирил Петков и Асен Василев, които тази есен пък са мишени на служебния кабинет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts