| | | |

Д-р Хасан Адемов възмутен: “Промяната” нагло лъже за пенсиите

Асен Василев и Кирил Петков, заявяват, че няма и няма да има нито една пенсия под линията на бедността от 413 лв. Днес Тристранният съвет е приел решение да предложи на Министерски съвет линията на бедност да се вдигне на 504 лв.

В момента минималната пенсия за стаж и възраст е 467 лв. Решението означава че хората, които я получават, ще станат от 800 000 в момента – милион и половина. И те ще са под линията на бедността.

Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Руен. Той разобличи лъжите на Кирил Петков и Асен Василев за пенсиите.

В Добрич е изречена поредната лъжа от бившия министър-председател Кирил Петков – че през следващия мандат, ако те спечелят изборите, минималната пенсия ще стане 900 лв.

За да се случи това, трябва да има допълнителен ресурс всяка година от 6 милиарда и 700 милиона лв. в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Как ще стане това, не казват, възмути се Адемов.

Призовавам ви за разум. Могат ли да си позволят да казват с този искаме, с онзи не искаме. И да ни пращат на избори през 4 месеца?!

Ако продължават така, няма да има стабилност, сигурност, няма да има инвестиции и развитие, каза д-р Хасан Адемов.

Сигурен съм, че Руен ще даде своя принос ДПС да бъде незаобиколим фактор, да бъде моторът на развитието на България през следващите години.

Защото без ДПС няма стабилно управление и сигурност на България, категоричен бе социалният експерт на ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts