| | | |

Бойко Борисов: При мен за 1% – протест. За 800% – мълчание. 279% ръст на цените – безропотно мълчание

Кирил Петков е първият премиер – пенсионер. За 6 месеца. Неговите коалиционни партньори не го искаха.

Аз, когато исках да отиваме на избори, моите коалиционни партньори ме спираха. Затова му казвам: “Виж себе си, после ми давай оценка”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща във Велико Търново. Заедно с него са водачът на листата за региона проф. Костадин Ангелов, водачката на листите в Разград и Русе Десислава Атанасова и евродепутатът Андрей Ковачев. Препълнената зала ги посрещна с овации.

“Ние не сме на война с някакви чуждоземци, за да искаме да ги разгромяваме, да смазваме. Един интелигентен човек като Андрей Ковачев казва за сгромолясване. Ние не сме на война, а на състезание. Аз обичам всички българи”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

“Магистрала “Хемус” щеше да е на чакъл, да е подминала Белокопитово, Търговище. Вие толкова безропотно търпите международния път, целият му трафик да минава през центъра на града.

Тировете падат – вие си мълчите! Тунела под Шипка спряха. 2 години застой. Умрели, загубени.

Оставете ме мене. Не е ли във ваш интерес, хора? Защо е това безропотно мълчание? Това не мога да ви го простя! Защото нямам за себе си обяснение”, каза още емоционално Борисов.

“Сегашният министър Шишков по БНР нарече спирането на “Хемус” “идиотия”. Значи тези, които са го извършили, са идиоти.

Вчера в ПИК излезе информация на ДАНС. Не се съмнявам, че е вярна, защото ние го прогнозирахме.

279% ръст на цените – безропотно мълчание. Внасят на ишлеме, произвеждат на ишлеме и изнасят всичко в Швейцария. Всеки ден по 30 млн. лв. заминават в Швейцария.

При мене за 1% – протест. За 800% – мълчание. Но аз го разбирам, при нас имаше чуваемост”, обясни Бойко Борисов.

“Представяте ли – да дойде ден, ние с Радев правим сродни неща. Днес го гледах по новините, че е угрижен. Че няма газ, че всичко е било лъжа за танкерите, няма търгове, няма нищо. И той е угрижен, защото цялата тежест е на него.

Всичко се връща на този свят. И сега на тези същите, на Промяната, държавата е тотално счупена. Такава съсипия, дори не може човек да си представи. Орешарски, Станишев – мислеха с главите си”, коментира още Борисов.

“При нас банките даваха парите в държавата и ни плащаха да им ги пазим. “

Хемус” замина онзи ден. Утре като изберете нас, ще питате къде е “Хемус”. Да, ама нали трябва първо да върнем борчовете на Киро и Асен.

Само вчера 18 млн. лв. са лихвите. За другите седмица – още 200 млн. лв. Трябвали им още 2 млрд. лв. до декември. Не знам как се връщат такива милиарди.

Знам как се прави резерв. Ако продължим да чегъртаме, да сгромолясваме, ще се сгромолясаме всичките. Отидат ли в Канада, не можем да ги намерим. Ако не ги махнем на 2 октомври, ще отидем на 50 млрд. лв. дълг”, разгневи се Борисов.

Според него Промяната ни е ограбила с инфлацията.

“Ето, така се обира. Едно време тези, които събираха – ти ще вземеш пет талона, другият – два. Ето това ви направиха. Накрая всички останаха с талоните.

Днес Гари Каспаров дойде в централата на ГЕРБ да агитира в полза на партията. Той е демократ, освен световен шампион.

Единственото хубаво, което някой ми е пожелавал, това е Кирил Петков – да се пенсионирам. Надявам се, че изборите ще отрезвят всички. Ще търсим начин да обединяваме народа”, каза Бойко Борисов.

Той нарече Кирил Петков първия премиер – пенсионер. “За 6 месеца. Неговите коалиционни партньори не го искаха. Аз, когато исках да отиваме на избори, моите коалиционни партьори ме спираха. Затова му казвам: “Виж себе си”, заключи Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts