| | | |

Министър Никола Стоянов обясни за чистката в КЗП: Занимават се с …..

“Вече е сменено ръководството на КЗП, заяви икономическият министър Никола Стоянов.

„Тези хора се занимаваха само с политика, вместо да работят. До мен стигнаха много сигнали – назначени са хора с криминално минало в регионалните им звена, уволнявани са експерти с дългогодишен опит и са назначавани партийни „калинки“.

Разчитам на новото ръководство да направи проверки по всички сигнали, които сме получили, допълни още Стоянов.

“Държавната лаборатория, която сертифицира машините за изборите е към Института по метрология, заяви Стоянов.

„Дали е провокация или нехайство това, че не са искали да сертифицират тази лаборатория, не мога да коментирам“, каза министърът

В студиото на „Още от деня“ по БНТ Никола Стоянов, каза че е казал днес на дипломатите, че България ще инвестира много и в Индустриални зони, и в Плана за развитие и възстановяване.

„Ние много си говорим в България, че няма достатъчно кадри, но в много държави от централна Европа недостигът е много по-голям. Политическата нестабилност е негативен фактор, аз много се надявам да има стабилно правителство“.

„Лукойл“ е интересна компания, истината е че разговорите обаче не са само с него, целият сектор е събиран, ние говорим с всички участници на пазара на едро на горива, категоричен е Стоянов.

„Както се вижда, въпреки че някои го смятат за нетрадиционен начин, истината е че той носи резултати“.

Износът на Лукойл на преработени продукти, който спира след няколко месеца, на нас ще се отрази много негативно, обясни Стоянов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts