| | | |

НА ЖИВО Борисов е във Велико Търново: Държавата е счупена, няма повод за оптимизъм ( обновява се )

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна среща във Велико Търново. Заедно с него са водачът на листата за региона проф. Костадин Ангелов и водачката на листите в Разград и Русе Десислава Атанасова.

“Получили сме близо 28 млн. лв. по време на управлението на ГЕРБ. Всичко е благодарение на Борисов”, каза кметът на града Даниел Панов.

За година и половина нито едно евро не е дошло от европрограмите, нито е подготвен следващият програмен период, камо ли Плана за възстановяване, който всички чакаме, заяви кметът на Търново Даниел Панов. За управлението на ГЕРБ сме получили близо 28 млн., напомни той и изреди редица инфраструктурни проекти, реализирани с тези пари.

За последната година и половина нямаше никаква комуникация с правителството, 6 месеца не искаха да се срещат с нито един кмет, включително и с НСОРБ, никакъв диалог, чак на 28 юни изявиха желание за среща, добави Панов.

И уточни, че правителството на Промяната 6 месеца не е искало да се среща с нито един кмет. Средствата за общините спрели и нямало как да си плащат сметките.

“Демокрацията, за разлика от бившите управляващи, нищо не ни отне, отне ни го “Промяната”. “Промяната” ни отне много – бъдещето на нашите деца и ни донесе заеми”, заяви водачът на листата в Търновско Костадин Ангелов.

И се закани да ги “изметат” заедно с хората на 2 октомври.

“Откраднаха магистрала “Хемус”. Някой може да каже: “Стига толкова пътища”. Но те са кръвоносната система на една държава. Където ги има, има инвестиции, доходи, пари за хората, пише го във всеки учебник.

Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков зачертаха пътя Русе – Велико Търново, с гордост спряха строителството му, а от началото на годината по него има 70 автопроизшествия”, посочи ексздравният министър.

И обвини ПП, че са откраднали и националната детска болница. ГЕРБ обаче обещава 4 нови, ако получи властта.

“Кирил Петков ще го гоним до Канада и обратно. Ако тях ги е страх за местата им, нас ни е страх за България”, каза още проф. Ангелов

Десислава Атанасова, която води листите в Русе и Разград, обяви, че повече от 2 г. се проваля европейския път на България, а хората са загубили вяра в институциите.

снимка Кадър

“Вчера стигнаха дъното да се снимат пред Централния софийски затвор с поредната си лъжа. Не коментирам местоположението, на тях много им отива, а коментирам поредната гавра с българска институция”, заяви тя по адрес на вчерашната изява на “Промяната”.

“Обвиниха и президента Радев, че заедно с него ние съвсем умишлено подготвяме проекти, поставяме чадър…

Стигна се до ситуация, в която забъркаха и европрокуратурата, както го направиха и с ареста на Борисов. А знаете какво се оказа накрая”, добави още тя.

“Тези бездарни анимационни герои си позволиха да кажат, че МФ е нарушило европейските правила, одитният комитет нарушавал всички правила на европейската комисия…

МФ днес ги опроверга за одита на евросредствата. Колко още, уважаеми анимационни герои, и кой още да ви опровергае за всички лъжи, които сътворихте?”, попита Атанасова и изрази надежда, че на втори октомври на власт ще дойде четвъртото правителство на Борисов.

Евродепутатът Андрей Новаков цитира шахматиста Гари Каспаров, ярък опозиционер, който казал, че ГЕРБ е единствената партия, която стои на правилната страна в България за войната в Украйна.

“Ние не сме на война с някакви чуждоземци, за да искаме да ги разгрпомяваме, да смазваме. Един интелигентен човек като Андрей Новаков казва за сгромолясване. Ние не сме на война, а на състезание. Аз обичам всички българи”, каза от трибуната Борисов

Similar Posts