| | | |

Панев от ДБ изтърва такива думи за Кирил Петков, че трябваше да се оправдава след тях

За да се коалираме с БСП, трябва да изчистим вижданията им по въпроса Европа-Русия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Владислав Панев от ДБ.

„Трябва да изчистим с БСП геополитическата ситуация и техните виждания по въпроса Европа-Русия, за да можем да партнираме оттук нататък с тях”, каза той.

По думите на Панев силите на статуквото целят да свалят избирателната активност.

Той допълни, че „Демократична България” разчита на мнозинство като в предишното Народно събрание – с депутати от „Продължаваме Промяната” и БСП.

На въпрос затворена страница ли са ИТН, той заяви, че му е трудно да си представи такива разговори, при условие, че са провалили няколко опита за съставяне на правителство и едно измислено правителство с едни измислени аргументи.

„Трудно бих си представил ситуация, в която говорим и стигаме до разбирателство и коалиция с ИТН. Първо да видим дали ще влязат в парламента, защото аз не вярвам това да се случи”, заяви Панев.

„Трудно ми е да си представя вариант ГЕРБ-ДБ-ПП, защото ГЕРБ без Борисов на практика не съществува като партия. Дори да говорим за експертен кабинет, подкрепен от няколко партии, това си е коалиция.

Според мен е напълно възможно ние с ПП и други партньори, които бихме се споразумели по двете основни теми – антикорупционната и геополитическата, бихме могли да направим мнозинство” , добави той.

В края водещите го подложиха на игра на думи – след всяко чуто име на политик да каже каквото му хрумне. За Кирил Петков той каза „продавач на мечти”, което накара водещия Виктор Николаев с усмивка да заяви: „Още по-сложна става ситуацията”.

„Продавач на мечти може да бъде и положително”, оправда се Панев. „България е доста негавистично настроена държава. В редица класации сме водещи по мрънкане, така че трябва да има нещо позитивно”, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts