| | | |

ГРОЗНО: ДБ атакуват Гари Каспаров, бил се заблудил

Туитър атака подхванаха привърженици и кандидат-депутати на „Демократична България” след срещата на световния шампион по шах Гари Каспаров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише Tribune.bg

Десетки коментари заляха профила на Каспаров с обяснения, съвети и внушения след думите му, че ГЕРБ е единствената партия, която има силна позиция относно войната в Украйна и подкрепя Киев.

Начело на „кампанията” срещу шахматиста пое кандидата за депутат и бивш министър от „Демократична България” Божидар Божанов.

„Мисля, че бяхте подведен днес като заявихте, че само ГЕРБ е от правилната страна на историята по отношение на Русия. Когато те бяха на власт запазиха влиянието на Кремъл, включително изграждането на „Турски поток”, който беше стратегически за Путин. Оставиха „Лукойл” да не плаща данъци.

Те запазиха зависимостта си от „Газпром”, пише Божанов. „Те не са единствени”, добавя той и подкрепя с пример – техен кандидат – депутат се биел в украинската армия срещу Русия.

„Г-н Каспаров, да знаете само един кандидат за парламентарните избори през октомври е доброволен войник в Украйна. Казва се Иван Калчев – Глиги и е от коалиция „Демократична България”. Това е по-голяма подкрепа. Не лицемерие от приятеля на Путин Бойко Борисов”, отбелязва привърженик на ДБ.

В коментарите четем още, че „ГЕРБ са пропутинска и проруска партия”, а „позицията им в подкрепа на Украйна била трик”.

„Борисов бил агент на ДС/КГБ/”, „подарил и кученце на Путин”.

Коментаторите съветват Каспaров да се информира, защото „бил заблуден и подведен”, а други подозират, че му е платено.

Други потребители посочват, че ДБ са били в коалиция с БСП и планират пак да са след изборите на 2 октомври

„Божанов е в коалиция с Комунистическата партия на Путин-БСП.Същата коалиция гласува ДВА ПЪТИ в парламента против помощта за Украйна.Точка!! Как има очи да коментира ГЕРБ, които са единствените пратили собствена военна помощ след коалицията на Божанов отказа…не знам”, отбелязва Виолета Янева.

Под позицията на световния шахматист привърженици на ДБ защитават партията като посочват, че тя „открито подкрепяла изпращането на оръжия в Украйна, единствената разлика е, че не са дали активно на Русия монопол върху вноса на газ.

Моля, не се заблуждавайте, ГЕРБ не биха помогнали с нищо на Украйна дори и да съставят правителство”, пише потребител с името „Плам”.

Има и директно насочване на Каспаров към подкрепа за „ПП и ДБ, които всъщност били спрели руския газ, позволили диверсификация и изгонили руските шпиони”.

В профила си Каспаров пише, че оценява коментарите като подчертава, че фокусът на „застъпничество в повечето европейски политики сега е „про-Украйна“ днес, а не в миналото, нито да претендира, че е запознат с вътрешните събития. А те са открито проукраински”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts