| | | |

Борисов хвърли бомба каква интрига с Урсула Фон дер Лайен му е врътнал Киро

Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от ПП, ДБ, БСП, да не пропуснем и ИТН. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в град Търговище.

Те 2 години говореха много щуротии. Като видяха за какви крадци става дума, тогава чак тръгнаха да излизат от коалицията, каза той.

Цените ги виждате. За една седмица се променят цифрите нагоре. Можем ли да оправим положението? Трудна работа. Като дойдохме 2009 г., бе световната финансова криза, но ГЕРБ бе як и измъкнахме страната от кризите, уточни Борисов.

2013 г. пък Орешарски доведе до фалит на КТБ и неплащане на енергията на американските централи, бяхме осъдени от арбитража в Париж от руснаците.

Но ГЕРБ бе як, накрая за година излязохме на чисто. През това време сваляхме и дълга, и бяхме шампиони в Европа за най-нисък дълг. Винаги е имало пари, заяви той.

Магистралата щеше да ви е подминала вече и да е към Велико Търново. Това са 2 г. застой с изключение на държавния дълг, който расте нагоре, уточни Борисов.

Като ви говоря, изглежда, че ви се карам, а вие сте най-малко виновни. Само че теглите, еднакво зле сте колкото и избирателите на Промяната, добави той.

Ако на 2-ри останат тези, 36 милиарда дълг ще станат 50 милиарда. И тук малките да знаят, че тези пари ще ги връщат и те. Имаме много счупено нещо, наречено държава, категоричен бе Борисов.

Вчера обявиха бедствено положение заради мигрантите. Питайте вашите съседи защо при Бойко нямаше такова, а сега има? Защо неговите министри се справиха, а тези – не?

Единственото име, който има в промяната Бойко Рашков, на всяка цена трябва да е началник. Няма други дебати за газ и т.н., каза още той.

Прав е Христо Иванов като каже, че вече не са 1.20 лв., а са 90 ст., изтъкна лидерът на ГЕРБ.

За миграцията гарантирам, че с президента Ердоган много бързо след 2-ри октомври ще решим проблема. На горивата цените ще тръгнат надолу, с газа също. Аз имам решение. Това съм го правил 12 г. Не приказвам така-така както тях. Обещават всичко и пращат дори македонци на първия космически полет, заяви Борисов.

За радост и в Брюксел са хората, които са ни приятели, във Вашингтон – също, Турция и Гърция…, заяви лидерът на ГЕРБ.

Агресията на Путин е видима. Това ще приключи, руският народ ни е приятел, но това, което той прави, е извън нормалното. Ядрени заплахи и шантаж. А ядрената централа е много близко. С Чернобил веднъж сме яли попарата. Още сме на първо място по онкозаболявания. Подобна авария приключва туризъм, земеделие и животновъдство, каза той.

Не може 5-та и 6-та партия да излъчват вицепремиери и да кажат ‘народът ни избра да ръководим’. Много са нещата, които мога да говоря, но всичко ще ви тревожи. Всеки ходи до магазин, бензиностанция, плаща сметки и знае за какво става дума, добави Борисов.

Ето я и инфлацията – 0.6% при нас, сега мина 20%. Актуализирайте ни флашката, защото една седмица обикаляме с една флашка, то за това време инфлацията е пораснала още, каза още той.

Ако някой е бил най-близък до нас са били “Да, България” и Промяната. Били са ми министри. Откъде тази злоба?

Колко добре би било един здрав дясно-центристки блок да изведе страната от кризата. Кирил Петков обяснява на място, че съм против Северна Македония. А аз от Банкя говоря по телефона с Урсула фон дер Лайен, че не е вярно. Те, европейските лидери, на мене ми се обаждат”, каза Борисов.

“Само голяма разлика може да ни даде морално мотивирано чувство пред народа и да кажем:

“Да, трябва да се заемем”. Айде отивайте да берете гроздето. Желая ви да сте живи и здрави и “Хемус” ще я има, защото тя за Търговище е като пълноводна река”, добави лидерът на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts