| | | |

НА ЖИВО Борисов прави на салата Кирил Петков, Асен Василев и “Промяната” ( обновява се )

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна среща в Търговище.

Залата го посрещна с аплодисменти.

Заедно с него е и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Търговищко – бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Пред събралите се хора Петкова обясни кризата с високите цени на газа и тока и представи мерките, които предлага ГЕРБ

За първи път в историята си България няма подсигурени доставки на природен газ, което значи заплаха за националната сигурност. “Продължаваме промяната” изоставиха енергетика

“През последната година и половина ще отидем на четвърти парламентарни избори. Но тези са по-различни, залогът е по-голям. Защото трябва да изпратим в историята в историята тези аматьори, които предизвикаха кризи, унищожиха всичко. Всеки вече пита ще има ли газ и как ще си я платим”, каза Теменужка Петкова

Петкова разясни и какви ще са енергийните мерки, които ще приложи ЕК.

Първата от тях е предложението на ГЕРБ, което вече се случи в България – таван на цената на тока, ЕК иска таван от180 евро на мгвтч.

Втората мярка е солидарност към държави, които са 100% зависими от внос на ток от друга държава. Това не би засегнало България, защото ние сме най-големият нетен износител в региона, но не сме държава износител на 100% за друга държава.

Трета мярка е да бъдат обложени свръхпечалбите на рафинерии, компании за добив на природен газ – 1/3 от печалбата им да отива за бизнеса и битовите потребители.

В България това ще засегне рафинерията на „Лукойл“ и „Мини Марица-Изток“. ЕК иска да осигури и ликвидност за важните енергийни предприятия – у нас това са „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“. „Булгаргаз“ го оставихме на печалба, а сега то е в ликвидна криза със загуба от 800 млн. лв.

снимка Кадър

“Те се погрижиха да назначат своите близки и любими на високи постове в държавата и решиха, че са си свършили работата, взе думата и Бойко Борисов

снимка Кадър

“Защо до нашето лого стои СДС. Защото това беше партията, която пребори комунизма в България. Най-големият наш съюзник в момента са цените в магазините. Славното име СДС го има, добре, че след него го имаше ГЕРБ”, каза Борисов от трибуната.

Той уточни, че коренът на БСП и ДБ е един и същ и той е старата Комунистическа партия. А хората на Слави, когато видели за какви крадци в управлението става дума, започнали да излизат от правителството.

“Дали можем да оправим положението – трудна работа. Когато дойдохме на власт беше световна криза, но оправихме положението. После беше Орешарски.

Но ГЕРБ беше як – платихме на американците и на руснаците, като през това време сваляхме и дълга. И бяхме шампиони по най-нисък дълг. Винаги е имало пари за археолозите. Колко артефакти се извадиха тук при Шумен, добави Борисов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts