| | | |

При мижав интерес в Бургас, Христо Бойкикиев изпада в екстаз, че ГЕРБ няма да сформира правителство

„Демократична България“ внася 25 разумни решения за страната още в първия ден на новия парламент

ГЕРБ няма с кого да сформира правителство, дори да е първа на изборите

Путин трябва да бъде спрян, иначе всеки диктатор може да заграби която държава си хареса

В първия ден на 48-ото Народно събрание “Демократична България” ще внесе пакет от 25 законодателни инициативи,

в които се прицелва в разрешаването на кризите и належащите проблеми на гражданите и бизнеса и в дългосрочен план, както и в модернизацията и устойчивото развитие на страната.

„Призоваваме за здрав разум и отговорност, за да се състави управление. Но не какво да е, а такова, което може да извърши необходимите за България реформи. Ние знаем как да го направим, без страх, с разум и отговорност“.

Това заяви днес в Бургас съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов на среща с граждани.

„Надявам се и останалите политически сили да проявят отговорност, за да се сформира управление. Ние сме парламентарна република и трябва да има редовно правителство. Този период, в който по-голямата част от времето управлява служебен кабинет без парламент, започва да става опасен от гледна точка на нашата конституционна форма на управление“, каза още Иванов.

И призова хората да гласуват, защото иначе ще получат още от същото – хаос и неопределеност.

„От Демократична България ще търсим на-добрите възможности без истерии, със здрав разум.

Затова дайте ни силата, своя глас, за да можем да придвижим страната напред към едно по-добро бъдеще“, обърна се към бургазлии Христо Иванов.

„Гражданите трябва да решат, имаме много сериозни предизвикателства, но и много сериозни възможности“, убеден е съпредседателят на Демократична България.

Снимка: 24 часа

Сигурност и привличане на инвестиции, които да осигурят по-добри работни места, са част от националните приоритети на “Демократична България”.

„Ние знаем кои са онези четири политики, които наистина могат да позволят на България да получи добри работни места.

На първо място съдебна реформа, защото законността е абсолютно необходима за всеки инвеститор.

На второ място – България да въведе електронното управление, защото трябва да бъде страна, лесна за живеене и за работа. Ние знаем как да го направим.

България трябва да има нов закон за чуждестранните инвестиции – това е третата ни политика.

И четвърто – възможности за преквалификация на кадрите, обясни Христо Иванов.

Той напомни, че пред България има уникална възможност, защото в момента се изтеглят огромни инвестиции от Русия, Китай, цяла гранична Азия. Връщат се производства обратно в Европа и България трябва да бъде много конкурентна, за да привлече тези инвестиции.

„Погледнете листата ни – това е най-добрата листа, която една партия в Бургас предлага. Затова искам да се обърна към всички хора от областта – излезте в неделя, подкрепете ни.

Ние сме наистина разумната политическа сила и освен всичко друго предлагаме най-доброто от всички партии в областта с номер 25 на бюлетината“, призова водачът на листата на Демократична България в Бургас Ивайло Мирчев.

Вторият в листата – местният предприемач и общински съветник Димитър Найденов подчерта, че градът и региона могат да разчитат на него като защитник на интересите им.

Снимка: 24 часа

“Всички приоритети, на които съм заложил, са свързани с развитие на Бургаска област, инфраструктура, разкриване на работни места. Започнатите проекти трябва да се довършат по прозрачен начин, а не по досегашния модел – с корупционни схеми”, убеден е Найденов.

Според него “Демократична България” ще бъде разумният политически субект в парламента, който може да бъде катализатор за съставянето на едно успешно правителство, което да върне конституционната форма на управление.

Относно социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ Христо Иванов коментира:

„Няма ръст на подкрепа на ГЕРБ, а по-скоро разколебаване и демотивация на останалите електорални сегменти. ГЕРБ си има своята твърда подкрепа, трябва да се уважава гласът на тези наши съграждани.

Но реалността е, че ГЕРБ не расте, няма накъде да расте. Всичко извън тяхното ядро е отрицателно отношение км тях, защото те не намериха начин да видят реалността на обществената оценка за тяхното 12-годишно управление , за модела, който те поддържат.

Може теоретично да излязат на първо място, но няма с кого да сформират правителство. Така че тяхното нежелание да видят реалностите е това, което блокира политическия процес в страната“.

По темата за готвената мобилизация в Русия Иванов заяви, че това е признание за тоталния порвал на агресията на Путин. Но и много сериозно покачване на рисковите залози.

„Не е на-важният факт мобилизацията, колкото намерението на Путин да заграби огромни територии от Украйна без никакво правно основание. Тук не става дума за Украйна, моята първа грижа е за България.

И ако Путин успее да го направи, това ще означава възможност за всеки диктатор да си хареса част от някоя съседна страна и да я заграби.

Путин дестабилизира целия регион, това е изключително опасна тенденция и затова е много важно да бъде спрян“, предупреди съпредседателят на “Демократична България”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: 24 часа

Similar Posts