| | | | |

МВР в атака из цялата страна: 11 души са задържани ВИДЕО

11 души са задържани в акция за противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на купуването на гласове. 8 са образуваните бързи полицейски производства, както и 7 преписки за притежаване на акцизни стоки без бандерол, предаде БНР.

Петима от тях имат повдигнати обвинения за отвличане, осъществено на територията на Централната градска част на Бургас за неуредени финансови взаимоотношения.

23-годишни близнаци са задържани в Приморско с голяма парична сума и марихуана. Те се проверяват дали участват и в купуването на гласове.

От полицията допълниха, че други двама са заловени в бургаския квартал “Победа”.

Образуваните бързи полицейски производства са за притежание на наркотични вещества и за шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Регистрирани са два отказа за тестване за наркотични вещества.

Едно лице е задържано в Дупница по време на специализираната акция, проведена в Кюстендил, съобщиха на брифинг на Областната дирекция на полицията.

По-късно ще бъдат дадени подробности за извършените от него действия, вследствие на които е задържан в ареста.

Специализирана полицейска операция стартира тази сутрин на територията на област Кюстендил. Тя се осъществява от сили на ОДМВР, РУ-Кюстендил, РУ-Дупница, “Жандармерия”, ССТД – Благоевград, Инспекция по труда, Агенцията по храните, НАП.

Операцията е насочена срещу конвенционалната престъпност, икономическите престъпления, включително и на престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изборното законодателство.

В Кюстендил се проверява квартал “Изток”, в Дупница – два квартала.

Проверяват се търговски обекти. Два от тях нямат разрешително за извършване на търговска дейност, съобщиха още на брифинга.

Мащабна спецакция тече и на територията на Община Стамболийски. Целта е обезпечаване на обществения ред и пресичане на престъпленията в населените места от Община Стамболийски.

Акцентът е поставен върху противодействие на нарушенията в изборното законодателство.

Екипи на полицията, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки в уязвими квартали и махали.

Заедно с екипи на НАП, Агенция “Митници”, БАБХ и КЗП се извършва контрол над магазини, заведения, заложени къщи, автоморги, пунктове за изкупуване на метали, търговци на дърва за огрев, частни адреси и автомобили.

Първоначалните действия са в Стамболийски, Кричим, Ново село, Устина и Триводици, предаде Нова телевизия. Очаква се да бъдат обхванати и Перущица, Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

Към момента от къща в ромската махала в Стамболийски са иззети 2000 цигари без бандерол, образувана е предварителна проверка.

МВР и още няколко институции започнаха спецакция и в района на Плевен, съобщиха от МВР. Операцията е отново по посока на противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на областта.

В акцията участват четири сектора на полицията и жандармерията в града, общинската власт, горското стопанство, БАБХ, РИОСВ и НАП.

Акцент в акцията е да се установят лица, съпричастни към извършване на престъпна дейност, разкриване и задържане на издирвани лица и превозни средства, шофьори без книжки, в това число малолетни и непълнолетни, както и на водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства, включително и престъпления, отнасящи се до изборните права на гражданите и изобщо изборното законодателство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts