| | | |

Тома Биков и Искрен Арабаджиев се джафкат яко в ефир

Лют скандал и размяна на реплики между представителите на ГЕРБ и Продължаваме промяната наблюдаваха зрителите на „Референдум“ по БНТ тази вечер. В ефира се състоя пореден предизборен дебат.

„При управлението на ГЕРБ видяхме 12 години бедност“, заяви Искрен Арабаджиев от Продължаваме промяната.

„А при вас бе прекрасно. Вашият финансов не можа да напише един бюджет“, репликира го Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

„Заварихме България на дъното на доходите в Европа. Ако не беше така, сега щяхме да посрещнем по-подготвени кризата“, смята Арабаджиев. „Заплатите растат, когато расте икономиката. Ние сме заложили на сериозна програма в тази посока“, обясни той.

„Имаме конкретни разчети. Ако имаме стабилно правителство неговата главна задача е да стабилизира икономиката, защото благодарение на вашето управление влизаме в дългова спирала“, упрекна го Биков.

„Първата работа на ГЕРБ ще е да стабилизират мафията. Най-голямата им грешка бе, че задълбочиха неравенството“, посочи Искрен Арабаджиев.

„За по-малко от година ние увеличихме пенсиите“, каза представителят на Продължаваме промяната.

„А покупателната способност?“, попита го Тома Биков.

„Хората трябва да знаят, че ако ГЕРБ спечелят изборите, три години няма да индексират пенсиите, защото пенсиите вече са вдигнати“, предупреди Арабаджиев.

„От името на ГЕРБ не говорете, защото нямате тази компетентност. При ГЕРБ поне ще могат да си купят нещо“, контрира опонентът му.

„Предстоят ни много сложни времена, за да си хабим времето в дребни заяждания. Хората са много притеснени за предстоящите месец“, посочи Биков.

„Ние показахме, че сме единствените, които могат да сформират правителство. Показахме, че когато парите не се крадат, ще има за хората. Ние трябва да продължим работата си, за да измъкнем България от блатото“, завърши Искрен Арабаджиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts